Home Emmen FC Emmen weet ook niet te winnen van Willem II

FC Emmen weet ook niet te winnen van Willem II

0
FC Emmen weet ook niet te winnen van Willem II

FC Emmen sluit de twintigste speelronde van de eredivisie af met een nederlaag. In Tilburg werd met 2-0 verloren van directe concurrent Willem II.

De Emmenaren begonnen prima aan de wedstrijd en werden na zeven minuten voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Glenn Bijl belandde bij Michael de Leeuw, maar de aanvoerder raakte het Tilburgse zijnet.

Na het eerste kwartier kwam de wedstrijd langzamerhand los en ging het tempo omhoog. Het leidde tot een paar dreigende standaardsituaties van Willem II en gevaarlijke afstandsschoten van Jari Vlak en Kerim Frei.

Wat volgde was de grootste kans van de eerste helft. Een mooi steekpassje van Sergio Peña maakte dat Frei binnen de zestien kon schieten, maar zijn inzet ging over het doel van doelman Jorn Brondeel.

De eerste echte kans voor de thuisploeg was wél raak. Kwasi Wriedt speelde aan de linkerkant Mats Köhlert vrij, die met een lage voorzet Ché Nunnely in stelling bracht. Die tikte vervolgens de openingstreffer binnen: 1-0.

In de achtervolging
Zo moesten de Drenten na rust de achtervolging inzetten, maar al snel kwam Willem II op 2-0. Op het middenveld verloor Vlak de bal, waarna de Tilburgers er met vier tegen twee uitkwamen. Het was uiteindelijk Wriedt die afrondde.

Nu waren er dus minimaal twee Drentse doelpunten nodig voor een resultaat. Heel snel leek De Leeuw de aansluitingstreffer te maken tegen de club waar hij in de jeugd speelde, maar oog in oog met de keeper schoof hij de bal net naast.

De ploeg van Dick Lukkien ging iets opportunistischer spelen. Met koppers als Vlak en De Leeuw voor het doel, werd de bal vaker voorgegeven. Het schortte echter aan nauwkeurigheid om daadwerkelijk van invloed te zijn op de score.

In het laatste kwartier kwam de 2-1 steeds dichterbij. Eerst was het terugleggen van Nikolai Laursen op de ingevallen Anco Jansen net niet op maat. Vervolgens kon Brondeel nog net voorkomen dat De Leeuw zou intikken na een lage voorzet van Caner Cavlan.

In de slotfase maakte Didier La Torre zijn debuut voor FC Emmen, hij kwam in de ploeg voor Laursen. Hij kon het verschil helaas niet maken en dus bleef het bij 2-0 in Tilburg.

Zo sluit FC Emmen de drukke januarimaand (met maar liefst zeven wedstrijden) af met een nederlaag. Volgend weekend trapt FC Emmen op zaterdagavond om 20.00 uur in eigen huis af tegen AZ.

Willem II – FC Emmen: 2-0
38. Nunnely 1-0
47. Wriedt 2-0

Willem II: Brondeel; Owusu, Heerkens (26. Van der Heijden), Holmén, Köhn; Spieringhs, Pavlidis, Llonch; Nunnely (74. Romeny), Wriedt (58. Selahi), Köhlert (74. Ndayishimiye).

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Vlak, Ben Moussa (70. Jansen); Laursen (82. La Torre), Peña, Frei; De Leeuw.

Statistieken:
Schoten: 12-18
Schoten op doel: 4-2
Balbezit: 36-64
Corners: 1-5

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!