Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen van Willem II?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen van Willem II?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen van Willem II?

Aankomende zondag treft FC Emmen een directe concurrent in de strijd om handhaving. Om 14.30 uur wordt er in Tilburg afgetrapt en probeert de ploeg van Dick Lukkien in te lopen op Willem II.

Selectie
Afgelopen week voegde FC Emmen een nieuwe speler toe aan zijn selectie. Oude bekende Luka Adžić komt het seizoen afmaken op De Oude Meerdijk. De Servische buitenspeler kwam vorig seizoen al op huurbasis over van Anderlecht en maakte een uitstekende indruk. Aankomende zondag zal hij er door het vele papierwerk niet bij zijn, maar dat Lukkien tevreden is met Adžić staat buiten kijf: “Het is een jongen van wie we de kwaliteiten kennen. Net als Kerim is ook hij bekend bij de club en dat helpt mee om hem snel te kunnen brengen. Ik hoop dat het papierwerk snel geregeld wordt.”

De hoofdtrainer kan nog niet te veel zeggen over de wedstrijdselectie: “We hebben vrijdag scherp getraind, dan is het altijd nog even afwachten of iedereen daar fit en scherp uitkomt. We hebben veel wedstrijden achter de rug en sommige spelers had ik liever iets meer rust gegeven, dus het is even kijken hoe fris iedereen is.”

Willem II
De ploeg uit Tilburg, nu onder leiding van Željko Petrović, is bezig aan een tegenvallend seizoen. Waar Willem II aan het noodgedwongen einde van vorig seizoen op een vijfde plek stond is dat tegenwoordig heel anders. Met tien punten uit negentien duel staat alleen FC Emmen nog onder Willem II. Afgelopen midweek leek het er nog even op dat ze zouden stunten in Amsterdam, maar in de 83ste minuut kwam Ajax op een 2-1 voorsprong tegen Willem II en kort daarna zelfs op 3-1. Lukkien heeft de tegenstander uiteraard bestudeerd: “Ik verwacht dat ze zondag gaan komen, ze hebben een goede pot gespeeld tegen Ajax. Maar ook bij hun zit het niet mee dit seizoen en dat sluipt erin. Ik denk dat het een leuke pot wordt.”

Historie
Zondag wordt de vijftiende officiële ontmoeting dat de Emmenaren en Tilburgers tegenover elkaar staan. Vijf van deze ontmoetingen waren op het hoogste niveau en de ploegen houden elkaar perfect in evenwicht. Tweemaal won FC Emmen, tweemaal won Willem II.

De laatste ontmoeting eindigde in een gelijkspel. De derde speelronde van dit seizoen kwam de ploeg van (toen nog) Adrie Koster naar De Oude Meerdijk. FC Emmen kwam op een vroege voorsprong via Michael de Leeuw, maar de bezoekers maakten in de dertiende minuut alweer gelijk. Hierna werd niet meer gescoord, maar met een rode kaart voor Glenn Bijl en een door de VAR geannuleerde strafschop gebeurde er genoeg.

Wedstrijdselectie
De wedstrijdselectie wordt later bekend gemaakt.

Willem II – FC Emmen
Zondag 31 januari, 14.30 uur
Koning Willem II Stadion
Scheidsrechter: Kuipers

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!