Home Emmen FC Emmen verliest van Vitesse

FC Emmen verliest van Vitesse

0
FC Emmen verliest van Vitesse
(Foto: FC Emmen)

FC Emmen is er niet in geslaagd om zoals de afgelopen twee seizoenen een resultaat mee te nemen uit het GelreDome. Vitesse won met 3-1 van de rood-witten.

De Arnhemmers zetten vroeg druk en daar had de ploeg van Dick Lukkien, die opnieuw met drie centrale verdedigers aantrad, het moeilijk mee. Al na twee minuten kwam Emmen met de schrik vrij. Vanaf rechts bracht Loïs Openda de bal in richting Armando Broja, die via Ricardo van Rhijn aan de bal kwam en de bal in het doel schoot. De vlag was echter omhoog voor buitenspel en dus ging die treffer niet door.

Dik vijf minuten later viel alsnog de openingstreffer. Na een pass van Danilho Doekhi was Broja net iets eerder bij de bal dan Felix Wiedwald en scheidsrechter Jeroen Manschot wees naar de stip. Oussama Tannane ging achter de bal staan en stuurde Wiedwald de verkeerde hoek in.

In het kwartier na de openingstreffer wisten de Emmenaren zich langzamerhand te herpakken. Tot echt grote kansen leidde het niet, maar ook Vitesse werd niet gevaarlijk. Toch lukte het de thuisploeg om opnieuw te scoren. Tannane dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen en schoot vanaf randje zestien raak in de verre hoek: 2-0.

Het feest bij de Arnhemmers was echter gauw afgelopen. Een minuut na de treffer maakte Riechedly Bazoer een overtreding op Sergio Peña en Manschot stuurde hem na ingrijpen van de VAR van het veld.

Vanaf dat moment ging het spel nog maar één kant op. Met elf tegen tien wisten de Drenten de bal makkelijker in het spel te houden, maar vaak was de laatste pass niet nauwkeurig genoeg om echt gevaarlijk te worden. Daardoor werden loopacties van Michael de Leeuw en Nikolai Laursen niet benut.

Aan de andere kant was het vlak voor rust wel opnieuw raak. In het drukzetten gaf FC Emmen veel ruimte weg op het middenveld, waardoor Vitesse te makkelijk richting het doel kon combineren. Uiteindelijk bleef Openda sterk aan de bal onder druk van Ricardo van Rhijn en schoot de 3-0 binnen.

Terug naar 4-2-3-1
Na rust ging Emmen weer met vier verdedigers spelen. Een van de drie centrale verdedigers die voor rust in het veld stonden, namelijk Keziah Veendorp, ging op de plek van Simon Tibbling spelen en met Luciano Carty voor hem in de plaats kwam er een aanvallend ingestelde speler bij op de linkerflank. Het negentienjarige jeugdproduct liet zich meteen zien en zorgde met twee pogingen binnen acht minuten voor enig gevaar.

Na 56 minuten voetbal ging Michael Chacon, die zijn honderdste officiële wedstrijd voor FC Emmen speelde, naar de kant. Lucas Bernadou kwam voor hem in de plaats en maakte dus zijn eredivisiedebuut.

Meteen na die wissel werd Carty opnieuw gevaarlijk. Via een mooie solo belandde hij met de bal op de achterlijn, waar hij goed teruglegde op De Leeuw: 3-1.

Even later was Carty zelf heel dichtbij een treffer. Een lage voorzet van Laursen werd met de hak verlengd door De Leeuw, waardoor de bal bij Carty terechtkwam. Hij raakte de bal echter volledig verkeerd en dus ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Het Drentse slotoffensief begon met een afstandsschot van Laursen, die door doelman Remco Pasveer uit de hoek werd getikt. Wat volgde was een periode waarin de Arnhemmers amper van de eigen helft kwamen, maar ook niet veel in de problemen kwamen. Een hard schot van Peña zorgde nog voor het meeste gevaar, maar Pasveer greep in.

Door de nederlaag blijft FC Emmen steken op drie punten uit acht duels. Na de komende interlandperiode volgt een uitwedstrijd tegen AZ.

Vitesse  – FC Emmen: 3-1
9. Tannane 1-0 (pen.)
26. Tannane 2-0
44. Openda 3-0
58. De Leeuw 3-1

Rood:
29. Bazoer

Vitesse: Pasveer; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Tannane (73. Darfalou), Tronstad, Bruns (61. Touré), Wittek; Openda (61. Vroegh), Broja (61. Buitink).

FC Emmen: Wiedwald; Van Rhijn, Araujo, Veendorp (76. Sidibe); Bijl, Tibbling (46. Carty), Chacon (57. Bernadou), Cavlan; Laursen, De Leeuw, Peña.

Statistieken:
Schoten: 9-14
Schoten op doel: 6-5
Balbezit: 30-70
Corners: 3-3

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!