Home Emmen Gemeente Emmen heeft 44.017 euro geïnvesteerd voor ideeën voor ondernemers in de vrijetijdsector

Gemeente Emmen heeft 44.017 euro geïnvesteerd voor ideeën voor ondernemers in de vrijetijdsector

0
Gemeente Emmen heeft 44.017 euro geïnvesteerd voor ideeën voor ondernemers in de vrijetijdsector

De Escape Room ‘Da Vinci Code’ in Nieuw-Schoonebeek, een audiotour voor het Museum of Contemporary Tibetan Art in het Rensenpark in Emmen en nieuwe borden langs de Veenvaart. Dit zijn drie van de acht initiatieven die subsidie ontvangen uit de Stimuleringsregeling Toerisme en Recreatie die bijdragen aan het vergroten van de beleving van de gemeente Emmen. Voor de acht initiatieven stelt de gemeente Emmen dit jaar 44.017 euro beschikbaar. Voor de komende twee jaren is de Stimuleringsregeling verhoogd met 50.000 euro waardoor in 2021 en 2022 94.100 euro per jaar beschikbaar is voor dit soort initiatieven.

Sinds 1 januari biedt de gemeente Emmen de mogelijkheid aan recreatieondernemers om subsidie uit de stimuleringsregeling aan te vragen voor de uitvoering van toeristische ideeën in hun bedrijf. Ondernemers kunnen met creatieve plannen komen waarbij maximaal de helft van hun investering vergoed wordt. Denk aan nieuwe productontwikkelingen, digitale toepassingen of een (kleine) investering. Wethouder Robert Kleine: “Ondernemers in de recreatiesector hebben vaak ontzettend goede ideeën om hun aanbod of product nog beter te maken. Dat willen we stimuleren, zodat ze die plannen ook daadwerkelijk uit kunnen voeren. Met deze regeling geven we ze een steuntje in de rug. De verhoging van het budget voor de komende twee jaar is juist nu met Covid-19 belangrijk om de ondernemers te steunen. Zo zorgen we er samen voor dat de recreatieve bedrijven in onze gemeente zich blijven ontwikkelen.”

Escape Room ‘Da Vinci Code’ Nieuw-Schoonebeek
Voor verschillende ruimtes in de oude pastorie is een spel ontwikkeld: de escape room ‘Da Vinci Code’. Zij krijgen door de subsidie van 5.180 euro een vaste plek in het Janning Museum. Daarmee wordt het museum ook aantrekkelijk voor jongeren.

Ontwikkeling van een audiotour tentoonstelling
Het ontwikkelen van een audiotour in drie talen. De audiotour geeft de bezoeker de mogelijkheid om bij een aantal werken een verdiepend verhaal te horen. Hiervoor ontvangt Museum of Contemporary Tibetan in Art 7.300 euro, zij zijn gevestigd in het Rensenpark Emmen.

Nieuwe borden langs de Veenvaart
Aan de Veenvaart zijn de eerste borden geplaatst door de Veenvaart Coöperatie en SMRE. Door een bijdrage van 5.200 euro uit het stimuleringsfonds worden er 14 borden geplaatst waarop mensen in herkenbare Drenthe stijl welkom worden geheten in het dorp waar ze in varen. Met daarop een verwijzing naar de website www.veenvaart.nl waarop alle praktische informatie voor het varen alsook toeristische informatie op te vinden zijn.

Voorzitter van de Veenvaartcoöperatie, Stoffer Appeldorn: “We zijn blij met deze nieuwe borden. De geplaatste borden bij Nieuw-Amsterdam/Veenoord en bij Emmer-Compascuum worden volgend voorjaar gevolgd door plaatsing van soortgelijke borden bij alle acht dorpen langs de Veenvaart. Dan kan met ingang van het nieuwe vaarseizoen in 2021 de vaartoeristen bij elk dorp informatie over het betreffende dorp ophalen via veenvaart.nl. Dat is een grote verbetering; herkenbaar en onmiddellijk toepasbaar”.

Meer initiatieven
De bovengenoemde drie initiatieven zijn onderdeel van de in totaal acht initiatieven die subsidie hebben ontvangen. De overige 26.337 euro is verdeeld over het Van Gogh Huis Drenthe Veenoord/Nieuw-Amsterdam, Emmen Escapes, Venema Art, ’t Volk van Grada en het Industrieel Smalspoormuseum.

Stimuleringsregeling Toerisme en Recreatie
Met de Stimuleringsregeling Toerisme en Recreatie moedigt de gemeente Emmen ondernemers in de Vrijetijdseconomie aan om creatieve ideeën te ontwikkelen voor activiteiten en/of producten die bijdragen aan het vergroten van de beleving van de gemeente Emmen. Sinds 1 januari begin dit jaar biedt de gemeente Emmen deze subsidie aan, inmiddels is al het subsidiegeld voor 2020 besteed.

Fotografie Robert Smit

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!