Home Emmen FC Emmen verder in de beker na winst op FC Groningen

FC Emmen verder in de beker na winst op FC Groningen

0

FC Emmen heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. In stadion De Oude Meerdijk wist de ploeg met 2-1 te winnen van FC Groningen.

De Emmenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Al na zes minuten kreeg Keziah Veendorp twee schietkansen achter elkaar. De eerste keer stuitte hij op een Groningse verdediger, de tweede keer op doelman Sergio Padt. Twee minuten later kreeg Sergio Peña vanaf de rand van het strafschopgebied de kans met een vrije trap, maar hij mikte over.

Na ruim twintig minuten lieten de Groningers voor het eerst nadrukkelijk van zich horen. Dennis Telgenkamp moest optreden na een kopbal uit een corner, daarna bleef FC Groningen een paar minuten gevaarlijk met voorzetten. De Drentse defensie capituleerde echter niet en was even later zelf erg dichtbij de openingstreffer, toen Ricardo van Rhijn de bal net voorlangs schoof.

Maar de treffer viel alsnog in het andere doel. Na een voorzet vanaf links bracht Telgenkamp in eerste instantie nog redding op de inzet van Jorgen Strand Larsen, maar in de rebound faalde Ramon Lundqvist niet: 0-1.

Daarna werden mogelijkheden schaarser. Pas vlak voor rust kregen beide ploegen nog een kans op een treffer. Eerst kon Nikolai Laursen een boogbal van Lucas Bernadou achter de Groningse verdediging net niet goed aannemen, daarna moest Telgenkamp een vrije trap van Lundqvist uit de kruising redden.

D’r op en d’r over
Na rust bracht Dick Lukkien Anco Jansen en Lentini Caciano in de ploeg voor Donis Avdijaj en Laursen. Peña verhuisde naar de rechterkant, Caciano ging achter spits Marko Kolar spelen.

Na ruim vijf minuten leek Jansen één op één met doelman Padt te komen, maar tot een schot kwam hij niet. Tot zijn verbazing gaf scheidsrechter Kevin Blom geen penalty. Omdat er bij bekerduels geen VAR is, was dat besluit definitief.

Een kwartier na rust viel de gelijkmaker dan toch. Opnieuw zocht FC Emmen de ruimte achter de verdediging, toen Veendorp met een mooie pass Glenn Bijl bediende. Hij faalde oog in oog met Padt niet en zette de gelijkmaker op het scorebord.

De Drenten zetten door en een paar minuten later was het opnieuw raak. Kolar zette goed druk op Padt en toucheerde zijn uittrap, waardoor Jansen na een schijnbeweging in een leeg doel kon afwerken: 2-1.

Een kwartier voor tijd was de ploeg van Lukkien opnieuw dichtbij. Een slimme variant bij een vrije trap bracht Sergio Peña in stelling om vanaf rechts te schieten, maar met een goede reflex voorkwam Padt een treffer.

In de slotfase bracht Groningen-trainer Danny Buijs oud-Emmenaar Thijs Dallinga in de ploeg voor Larsen. Bij Emmen moest Bernadou geblesseerd naar de kant, hij werd vervangen door Michael Chacon.

Vlak voor tijd was Jansen nog dichtbij de 3-1, toen hij na een snelle vrije trap van Ricardo van Rhijn zijn directe tegenstander van zich afzette maar vervolgens stuitte op Jansen. Aan de andere kant moest Telgenkamp de gelijkmaker voorkomen na een hard afstandsschot van Sam Schreck. In de drie minuten blessuretijd kwam de overwinning niet echt meer in gevaar.

Door de overwinning zit FC Emmen in de koker voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker én houdt de ploeg een goed gevoel over. Het moet vertrouwen geven voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag, dan gaan de mannen op bezoek bij PEC Zwolle.

FC Emmen – FC Groningen: 2-1
27. Lundqvist 0-1