Home Nieuws FC Emmen treedt vanavond aan tegen FC Utrecht

FC Emmen treedt vanavond aan tegen FC Utrecht

0

Zaterdagavond om 18:30 uur komt FC Utrecht op bezoek naar De Oude Meerdijk. Het is een wedstrijd tussen de nummer vijf en vijftien van de eredivisie. Voor beide ploegen zijn de belangen groot.

FC Utrecht presteert na de winterstop uitstekend. In de laatste tien wedstrijden werd slechts één keer verloren, namelijk de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op 6 april (5-0). Die lange reeks begon op 10 februari, thuis tegen PSV (2-2). Daarna werd onder andere Feyenoord in Stadion Galgenwaard met 3-2 verslagen.

Toch is de laatste overwinning van de Utrechters alweer even geleden. Op 3 april werd in Venlo met 2-6 gewonnen. Bij rust stond het nog 2-1 voor VVV, maar na de pauze scoorde FC Utrecht er lustig op los.

FC Emmen is de laatste twee wedstrijden ongeslagen. Eerst werd in eigen stadion overtuigend gewonnen van sc Heerenveen (2-0), daarna volgde een 1-1 gelijkspel bij NAC Breda.

“Het besef dat dit belangrijke wedstrijden zijn is er. Maar het gaat erom dat je ook iedere week presteert,” aldus trainer Dick Lukkien. “Je komt nu in de beslissende fase van de competitie, dan moet je er staan. Ik heb het gevoel dat de we er klaar voor zijn.”

Tweede officiële ontmoeting

Voor het huidige seizoen hadden FC Emmen en FC Utrecht elkaar logischerwijs nooit in competitieverband ontmoet. FC Emmen was vaste klant in de eerste divisie en de Utrechters degradeerden nog nooit uit de eredivisie.

Toch was er in de afgelopen twee seizoenen sprake van onderlinge ontmoetingen, want Jong FC Utrecht deed in het seizoen 2016/17 haar intrede in de eerste divisie. Het leidde tot vier duels in twee seizoenen tussen FC Emmen en Jong FC Utrecht.

Hoewel de jonge Utrechtenaren nauwelijks een rol van betekenis in de eerste divisie speelden, had FC Emmen er telkens grote moeite mee. Jong FC Utrecht won twee wedstrijden van FC Emmen naast één gelijkspel en één zege voor de Emmenaren.

Jong FC Utrecht was ook de laatste tegenstander van FC Emmen in de Jupiler League en het speelde een bijrolletje in het promotieverhaal van FC Emmen. Op de 38ste speeldag van het vorige seizoen wilde FC Emmen zich graag direct plaatsen voor de halve finale van de play-offs en het moest thuis tenminste gelijkspelen tegen Jong FC Utrecht. Verder mocht concurrent SC Cambuur niet met grote cijfers uit van Telstar winnen.

Dat laatste gebeurde ook niet, maar FC Emmen had grote moeite met Jong FC Utrecht dat in de slotfase nog een kans op de 0-1 liet liggen. Het bleef bij 0-0 waardoor FC Emmen zich kon klaarmaken voor de halve finale tegen NEC Nijmegen.

Op de zonnige zondagmiddag van 16 september 2018 wist FC Emmen in Utrecht met 1-2 te winnen. Sander van de Streek scoorde binnen een kwartier de 1-0 voor de thuisploeg, maar vlak voor rust kreeg Urby Emanuelson rood voor een overtreding op Glenn Bijl. Na rust zorgden Luciano Slagveer en Bijl ervoor dat de drie punten meegingen naar Emmen.

Geen Chacón en Bos

Lukkien kan zaterdagavond vanwege een schorsing niet beschikken over Michael Chacón. Ook Nicklas Pedersen, Gersom Klok, Rob Deiman, Zakaria El Azzouzi en Henk Bos zijn niet inzetbaar. Die laatste liep deze week een blessure op tijdens de training. “Erg jammer, want hij was in beeld als vervanger van Chacón,” aldus de trainer.

Ook FC Utrecht kampt met een aantal blessures. Onder andere Joris van Overeem en Willem Janssen zijn waarschijnlijk niet inzetbaar.

Bij winst zaterdagavond doet FC Emmen uitstekende zaken in de strijd om handhaving in de eredivisie. Lukkien: “Het is nooit écht gebeurd in deze competitie, maar als we winnen van FC Utrecht zetten we wel weer een grote stap.”

Er wordt nog niet vooruitgekeken naar dinsdag, naar de uitwedstrijd tegen De Graafschap. “Het is de allergrootste cliché, maar de eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkste,” aldus Lukkien. “Ik ga gewoon voor de opstelling waarmee we de meeste kans hebben om te winnen. Tijdens de wedstrijd heb je dan in je achterhoofd dat er dinsdag weer een wedstrijd is, maar niet meer dan dat.”

FC Emmen – FC Utrecht
Zaterdag 20 april, 18:30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Richard Martens

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!