Home Coevorden FC Emmen Streetleague komt naar gemeente Coevorden

FC Emmen Streetleague komt naar gemeente Coevorden

0
FC Emmen Streetleague komt naar gemeente Coevorden

De gemeente Coevorden start met een bijzonder project voor basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 of 8. Kinderen die nog niet op een sport zitten, maar dit wel heel graag willen, krijgen de kans om op zes woensdagmiddagen in een FC Emmen-shirt te trainen. De FC Emmen Streetleague. Wethouder Joop Brink: “We willen graag dat meer kinderen met plezier gaan bewegen. Bewegen is goed voor je, maar vooral ook heel leuk!”

De gemeente Coevorden gaat een samenwerking aan met de maatschappelijke stichting van FC Emmen; Naoberschap United. Het project Streetleague heeft als doel om kinderen die nog niet sporten, kennis te laten maken met in dit geval voetbal. De FC Emmen Streetleague start in Coevorden in de wijk Poppenhare/Lootuinen, Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo en Schoonoord. Kinderen in deze wijken/dorpen krijgen de kans om deel te nemen. Het is de bedoeling dat de FC Emmen Streetleague daarna in zes andere dorpen en wijken in de gemeente Coevorden plaats vindt. De gemeente Coevorden werkt in dit project samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Zes locaties in de gemeente Coevorden
Op liefst zes verschillende locaties in de gemeente Coevorden wordt er gedurende zes weken getraind onder leiding van FC Emmen-trainers. De start is op woensdag 26 februari. Na zes weken hard trainen en veel plezier staat op 8 april de finaledag van de FC Emmen Streetleague in stadion De Oude Meerdijk op het programma. De supporters uit de wijken en dorpen zijn zeer welkom om hun team aan te moedigen!

Voetbal en een maatschappelijke activiteit
De trainingen in de wijken/dorpen worden gecombineerd met een maatschappelijke activiteit, zoals het doen van klusjes in de wijk en het volgen van workshops over hoe kinderen moeten omgaan met zakgeld en hoe belangrijk gezonde voeding is. Tijdens de finaledag strijden de zes wijken om de cup met de grote oren. De teams worden tijdens de finale gecoacht door een speler van het eerste elftal van FC Emmen! Uiteraard zijn ook familie, vrienden en ouders welkom in het stadion van FC Emmen. Voor hen worden er diverse leuke events georganiseerd. Natuurlijk hoort het aanmoedigen daar ook bij!

Meedoen
In de zes wijken/dorpen worden de komende tijd flyers uitgedeeld. Kinderen die graag willen voetballen kunnen zich aanmelden voor de FC Emmen Streetleague. Kinderen die wel al sporten mogen zich aanmelden, maar komen in eerste instantie op een reservelijst. Aanmelden kan door een mail te sturen naar yvendrig@mwccoevorden.nl (naam, adres, school, wel of geen sport). ________________________________________________

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!