Home Emmen Annemiek Drenth nieuwe streektaal ambassadeur voor gemeente Emmen

Annemiek Drenth nieuwe streektaal ambassadeur voor gemeente Emmen

0
Annemiek Drenth nieuwe streektaal ambassadeur voor gemeente Emmen

In duizendpoot Annemiek Drenth uit Emmer Compascuum heeft streektaalorganisatie het Huus van de Taol een nieuwe ambassadeur gevonden voor de gemeente Emmen. Drenth volgt Roelof Keen op, die vanwege gezondheidsredenen in december 2019 moest stoppen.

Zangeres én trouwambtenaar Drenth won in 2012 het allereerste Drèentse Liedtiesfestival. Hierover zegt ze zelf: “Het zingen in je moedertaal is het mooiste wat er is!”. Deze week werd bekend dat zij één van de deelnemers is van het nieuwe programma “Drentse zangers” dat op 5 juni van start gaat.

Directeur Renate Snoeijing: “Het is jammer dat we afscheid moesten nemen van Roelof Keen. Hij heeft veel voor de Drentse taal betekend en zal dat als schrijver gelukkig ook blijven doen. Maar wij zijn ontzettend blij dat Annemiek nu voor ons aan de slag gaat. Mooi om te zien dat het Drents ook bij een jongere doelgroep nog springlevend is, want met Annemiek halen we een jong iemand binnen met een immens grote passie voor de streektaal! En dan heeft ze ook nog eens een toepasselijke achternaam!”.

Samen met de andere vrijwilligers in de gemeente Emmen zorgt Drenth voor de organisatie van de streektaalactiviteiten. Eén van de eerste activiteiten dit jaar is het voorlezen in het Drents op basisscholen.

Het Huus van de Taol in Beilen stimuleert het gebruik van het Drents door activiteiten te organiseren op het gebied van schrijven, muziek, taalpromotie, taalwetenschap en onderwijs. Zo organiseert het Huus van de Taol bijvoorbeeld cursussen voor iedereen die Drents spreekt of wil leren spreken.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!