Home Emmen FC Emmen neemt punt mee uit Zwolle

FC Emmen neemt punt mee uit Zwolle

0

FC Emmen heeft met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij PEC Zwolle. In de eerste helft verzuimden de Emmenaren op voorsprong te komen, na rust moesten alle zeilen bijgezet worden om een punt binnen te slepen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Zwollenaren. Een pass van Keziah Veendorp was niet op maat voor Sergio Peña, waardoor PEC kon omschakelen via Mike van Duinen. Het eindigde bij een inzet van Mustafa Saymak die gekeerd werd door Dennis Telgenkamp. De Emmen-doelman kreeg dinsdag tegen FC Groningen de kans van trainer Dick Lukkien en mocht ook vandaag spelen.

Tien minuten later kreeg Emmen zijn eerste kans. Via Marko Kolar werd de bal snel van rechts naar links verplaatst, waarna Caner Cavlan met een lage voorzet zocht naar Lentini Caciano. De schaduwspits kon de bal helaas net niet toucheren dichtbij het Zwolse doel.

Halverwege de eerste helft volgde een aderlating. Caciano kon zijn basisdebuut in de eredivisie niet voortzetten en werd vervangen door Anco Jansen. Die creëerde al heel snel een grote kans, toen hij met een slim steekpassje Cavlan alleen voor de keeper zette. De linksback stuitte echter op Michael Zetterer.

De volgende kans was weer voor de Emmenaren. Een corner van Jansen werd richting verre hoek gekopt door Glenn Bijl, maar Zetterer redde. Vlak voor rust kreeg Cavlan opnieuw een kans na een goede combinatie met Jansen en Kolar, maar opnieuw zat Zetterer erbij. Hoekschoppen die de Drenten daarmee verdienden werden wel gevaarlijk, maar leverden geen treffer op.

PEC beter na rust
Na rust had FC Emmen het moeilijk en was het lastig om de bal in de ploeg houden. En ondertussen werd het veld er niet beter op en stuiterde de bal vaak op onvoorspelbare wijze.

Na een kwartier greep Lukkien in door Michael Chacon als vervanger van Kolar aan te wijzen en meer grip op het middenveld te krijgen. Even later kwam ook Simon Tibbling het middenveld versterken, hij verving Nikolai Laursen.

Het plan leek te werken. Achterin kwamen de Emmenaren minder in de problemen en de wedstrijd begon steeds meer om werklust dan om voetballende kwaliteiten te draaien. Waar in het begin van dit seizoen spelers nog wel eens verzuimden in te grijpen, deden ze dat nu wel om achterin de nul te houden.

In de omschakeling probeerde Emmen wel gevaarlijk te worden, maar het schortte aan nauwkeurigheid in de passing en snelheid voorin. Behoudens een aantal hoekschoppen kwamen beide ploegen niet in de buurt van een doelpunt.

Zo speelde FC Emmen voor de tweede keer in de historie met 0-0 gelijk in de eredivisie. De vorige keer was op 15 februari 2020, toen het in Sittard 0-0 werd tegen Fortuna.

Aanstaande dinsdagavond wacht de vierde wedstrijd in tien dagen voor FC Emmen. Dan staat de laatste wedstrijd van 2020 op het programma, FC Utrecht komt naar De Oude Meerdijk.

PEC Zwolle – FC Emmen: 0-0

PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Paal; Strieder, Saymak (60. Huiberts), Nakayama (46. Clement); Drost (86. Leemans), Tedic (16. Reijnders), Van Duinen (86. Ghoochannejhad).

FC Emmen: Telgenkamp; Van Rhijn, Araujo, Bakker, Cavlan; Bijl, Veendorp; Laursen (67. Tibbling), Caciano (26. Jansen), Peña; Kolar (60. Chacon).