Home Borger-Odoorn 1.500 huishoudens windparkgebied Borger-Odoorn vullen vragenlijst in

1.500 huishoudens windparkgebied Borger-Odoorn vullen vragenlijst in

0
1.500 huishoudens windparkgebied Borger-Odoorn vullen vragenlijst in

De gemeente Borger-Odoorn heeft ruim 1.500 ingevulde vragenlijsten ontvangen over het gebiedsfonds voor windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Dat is een respons van bijna 30 procent. De vragenlijst werd half november verspreid onder 5.200 huishoudens in het deel van Borger-Odoorn waar het windpark wordt gebouwd.

Burgemeester Jan Seton is blij met de hoge respons. “We hebben ongeveer 1.300 papieren formulieren teruggekregen en zo’n 200 stuks zijn online ingevuld. Dat is een prachtige score en een mooie basis om het gebiedsfonds mee op te zetten. Het stemt me positief dat veel inwoners van het gebied actief willen meedenken.”

Spelregels

De resultaten van het onderzoek worden de komende tijd verwerkt en geanalyseerd. Een bewonersadviesgroep met vertegenwoordigers uit de verschillende dorpen gebruikt de opbrengst vervolgens om spelregels voor het gebiedsfonds op te stellen. Die gaan over bijvoorbeeld aanvragen, beheer en mogelijke thema’s. Nadat deze spelregels zijn vastgesteld door de gemeente kan het gebiedsfonds van start. Voor het gebiedsfonds wordt de komende tien jaar ruim 3 miljoen euro ingezet van de Rijksoverheid, de provincie Drenthe en de gemeente Borger- Odoorn. Het geld is bedoeld om de leefbaarheid in het windparkgedeelte van de gemeente te versterken.

Brede vertegenwoordiging

De vragenlijst is verspreid in 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, 2e Valthermond, Boermastreek, Buinerveen, Drouwenermond, Drouwenerveen, Exloërveen, Nieuw-Buinen, Valthermond en Zandberg. Om een zo breed mogelijke vertegenwoordiging te betrekken bij de opzet en inrichting van het gebiedsfonds vinden ook gesprekken plaats met bijvoorbeeld jongeren, belangengroepen en ondernemers.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!