Home Emmen FC Emmen kan niet stunten tegen AZ

FC Emmen kan niet stunten tegen AZ

0

In het Cars Jeans Stadion in Den Haag heeft FC Emmen met 3-0 verloren van AZ. Ondanks het late tijdstip waren ruim vijftig supporters meegereisd om de ploeg te steunen. Met die steun kwamen de Emmenaren voornamelijk in de eerste helft wel tot een aantal goede mogelijkheden, maar een Drents doelpunt bleef uit.

In een openingsfase zonder grote kansen, kwam het grootste gevaar na zeven minuten van Drentse zijde. Marko Kolar zette druk en onderschepte een bal die bestemd was voor doelman Marco Bizot, maar was in een lastige positie uitgekomen. Vanaf de achterlijn gaf hij af op Sergio Peña, maar ook hij kwam niet tot een schot.

Na ruim twintig minuten kwam de wedstrijd meer los. Dennis Telgenkamp moest bij een corner redden in de korte hoek, aan de andere kant werd een schot van Peña gesmoord nadat hij sterk aan de bal bleef tussen drie Alkmaarders.

Tien minuten voor rust werd de score geopend. AZ-rechtsback Jonas Svensson ging diep aan de rechterkant, maar Lorenzo Burnet en Peña wisten niet wie hem op moest pakken. Telgenkamp kwam uit, maar Svensson was eerder bij de bal en scheidsrechter Siemen Mulder wees naar de stip. De strafschop werd benut door Teun Koopmeiners, die net als vorig seizoen (ook toen van elf meter) de score opende: 1-0.

Vlak voor rust zetten de Drenten aan om de gelijkmaker te maken. Peña zag de loopactie van Kolar vanaf het midden naar rechts en gaf een uitstekende steekpass, maar in de één tegen één met Bizot moest Kolar zijn meerdere erkennen.

Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wél in. Na een corner van de thuisploeg werd de bal opnieuw voorgegeven vanaf rechts en Myron Boadu liep de 2-0 binnen.

“We moesten de ruimtes klein houden zodat we elkaar konden helpen,” aldus trainer Dick Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “Dat hielden we een half uur vol en dan begin je stiekem te hopen dat je het tot de rust volhoudt. Dat ging eigenlijk goed tot het penaltymoment. Ook kregen we vlak voor rust nog een goede kans op 1-1 met Kolar na een geweldige bal van Peña. Dat was misschien de wedstrijd op zijn kop geweest, maar het had zeker gekund.”

In de tweede helft hadden de Emmenaren meer moeite om dichtbij het doel van Bizot te komen en had AZ een aantal kansen op 3-0. Nadat Oussama Idrissi de paal raakte en Boadu net naast schoot, faalde Calvin Stengs niet. Eerst werden twee schoten geblokkeerd, maar daarna belandde de bal voor de vrijstaande Stengs, die via het been van Burnet de 3-0 binnenschoot.

Vijf minuten later was Michael de Leeuw nog dichtbij de 3-1, toen hij een strakke voorzet van de ingevallen Luciano Slagveer knap uit de lucht plukte, al hooghoudend draaide en schoot. Het schot miste echter kracht en werd gepakt door Bizot.

Daarna kwamen beide ploegen lastiger tot kansen, maar in de slotfase kwam de wedstrijd weer tot leven. AZ was een paar keer gevaarlijk dichtbij de vierde via onder andere Boadu, maar Telgenkamp voorkwam een treffer. Aan de andere kant kwam Emmen er in de omschakeling gevaarlijk uit over de rechterkant met Jafar Arias en De Leeuw, maar ook daar viel geen treffer meer.

Lukkien: “Onze voorhoede was niet heel goed vandaag, maar het ligt ook aan de kwaliteit van de tegenstander. Dat wij hier met 3-0 verliezen is volgens mij wel hoe de verhoudingen liggen. We hebben gedaan wat we konden, maar waren niet bij machte om vandaag een resultaat te halen.”

FC Emmen blijft door de nederlaag op de dertiende plaats staan met dertien punten uit dertien wedstrijden. In de interlandperiode komen Peña, Laursen, Filip Ugrinic en Leon Sopić in actie voor nationale elftallen. Daarna speelt FC Emmen op zondag 24 november een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De ticketverkoop start woensdag 13 november om 18.30 uur!

AZ – FC Emmen: 3-0
36. Koopmeiners 1-0 (pen.)