Home Emmen Eikenprocessierupsen bij FC Klazienaveen zijn verwijderd

Eikenprocessierupsen bij FC Klazienaveen zijn verwijderd

0
Eikenprocessierupsen bij FC Klazienaveen zijn verwijderd

Maandag 22 juni waren alle trainingen per direct stop gezet en leek een vervroegde zomerstop onvermijdelijk voor de jeugd van FC Klazienaveen.

De reden hiervoor was de enorme aantallen nesten met eikenprocessierupsen in en aan de bomen langs de route naar het kunstgrasveld.


Vandaag ziet de wereld er ineens weer heel anders uit. De firma Donker uit Hoogeveen stond vanmorgen om 7.00 uur, in opdracht van de gemeente Emmen, op ons sportpark om de nesten weg te zuigen. Later op de dag kwam ook een hoogwerker zodat ook de hoger gelegen nesten konden worden weggehaald, zo laat de club weten op hun website.

Nu alle nesten weg zijn, lijkt het alsof de kans op bultjes en jeuk voorbij is. Dat is niet helemaal het geval. 
De mannen hebben 95% van alle nesten op het sportpark weg kunnen halen. De haartjes van de rupsen zijn natuurlijk niet allemaal weg. Deze dwarrelen, niet alleen op ons sportpark maar overal waar eikenbomen staan, door de lucht. Het weghalen van de duizenden rupsen op het sportpark maakt de kans op ‘overlast’ vanzelfsprekend een enorm stuk beperkter.


Trainen kan weer
Alle trainers en leiders (jeugd) ontvangen bericht vanuit de Technische Commissie dat er vanaf woensdag 24 juni weer (redelijk jeukvrij) getraind kan worden. Officieel is het de laatste week voor de zomerstop. Een aantal teams hebben aangegeven door te willen trainen. De gemeente Emmen maakt hier dit jaar een uitzondering voor. Er kan, in overleg, getraind worden op het kunstgrasveld of veld 4.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!