Home Coevorden Eerste ‘Gebakjesboek’ overhandigd in Schoonoord

Eerste ‘Gebakjesboek’ overhandigd in Schoonoord

0
Eerste ‘Gebakjesboek’ overhandigd in Schoonoord
(foto: Gemeente Coevorden)

Vanmorgen nam wethouder Joop Brink het eerste exemplaar van het Gebakjesboek in ontvangst. Het werd uitgereikt door leerkracht Gonda Slϋter van groep 7/8 van de Burg. S.J. van Royenschool in Schoonoord.

Haar leerlingen hebben de recepten in het boekje samengesteld. Dit op basis van oude recepten van Gravin Van Heiden Reinestein, opgediept uit het Drents Archief. Het Gebakjesboek is tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Coevorden in het kader van het stimuleringsprogramma ‘Gezond in Coevorden’.

Lekkere traktatie op zijn tijd

“Dit is niet alleen een prachtig boekje om te zien, er staan ook gezonde recepten in”, aldus de wethouder. “En natuurlijk ook lekkere dingen, het is niet voor niets een Gebakjesboek. Als je gezond eet en leeft is een gebakje op zijn tijd een lekkere traktatie die best kan.”

Jullie mogen trots zijn

In het voorwoord van het boekje moedigt Joop Brink de leerlingen aan om samen met familie en vriendjes lekker veel taarten uit het boekje te bakken. “Dit boekje ligt straks op de balie bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert hier in Schoonoord en dan krijgen nog veel meer mensen de recepten onder ogen. Jullie hebben er een prachtig Gebakjesboek van gemaakt. Daar mogen jullie heel trots op zijn!”

Rijk geïllustreerd

Het Gebakjesboek is rijk geïllustreerd door Willem Vugteveen die ook de teksten schreef. Voorin het boekje komen de historie van Van Heiden Reinestein en haar recepten aan bod. Verderop de recepten van de leerlingen, die allemaal ook een boekje in ontvangst mochten nemen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!