Home Nieuws De meest veelbelovende startups uit Drenthe

De meest veelbelovende startups uit Drenthe

0
De meest veelbelovende startups uit Drenthe

Drie interessante kandidaten dingen dit jaar naar de titel van ‘Drentse Startup 2020’: OWNER uit Emmen (vastgoedsoftware), Spacetime Layers uit Tynaarlo (toont interactief kaarten van de omgeving) en CuRe Technology uit Emmen (recyclet en verjongt alle soorten plastic). De kandidaten van de Drentse startup competitie pitchen de komende periode in een tv-format om de prijzenpot van 2.500 euro en de titel: ‘Drentse Startup van het jaar’.

Met de herstart van de competitie ‘Drentse Startup’ wil de Stichting Young Business Award in samenwerking met haar partners een aanjagende rol spelen voor het Drentse startup ecosysteem.

“Het is fantastisch om te zien dat 61 Drentse ondernemingen zich hebben aangemeld voor de ‘Drentse Startup’. Hier ben ik stiekem wel een beetje trots op. Het gaat om kansrijke jonge ondernemingen met een leeftijd tot 5 jaar oud. De bedrijven zijn uiteraard allemaal gevestigd in de provincie Drenthe”, aldus Niels Palmers (oprichter en organisator Drentse Startup). De (onderstaande) drie deelnemers komen begin januari in actie tijdens een televisie-format van de startup competitie.

CuRe Technology (Emmen)

Het zijn drie partijen die stuk voor stuk mogelijkheden zien een wereldmarkt te veroveren. CuRe Technology heeft de wereld van plastics het afgelopen jaar al versteld doen staan van de mogelijkheden: álle plastics kunnen worden gerecycled, ongeacht de kleur van het materiaal, de toevoegingen die erin zitten of de samenstellingen met andere materialen. En dat recyclen kan keer op keer, steeds maar weer. Startup CuRe Technology heeft Coca-Cola binnen gehaald als investeerder, omdat de startup uit Emmen een duurzame oplossing biedt voor de immense stroom aan Coca-Colaflessen.

OWNER (Emmen)

Maar ook Spacetime Layers en OWNER ontmoeten in de markt veel sympathie. OWNER neemt de vastgoedsector de administratieve lasten uit handen, verstuurt facturen namens de eigenaar, onderhoudt de relaties, registreert waar alle sleutels te vinden zijn, wijst taken toe en ga zo door. ,,Toen ik ermee begon, dacht ik het voor de Nederlandse markt te maken’’, zegt eigenaar Huub van Buul, ,,maar toen ik op internet rond ging kijken, was er op de hele wereld nog niet zo’n platform. Sindsdien kijken we internationaal.’’

Spacetime Layers (Tynaarlo)

De derde kandidaat is Spacetime Layers, van oud-onderwijzer Patrick Trentelman. Het is een interactieve plattegrond die bestaat uit een serie ‘gestapelde’ digitale kaarten met informatie over de omgeving waar de gebruiker zich bevindt. Het brengt de lokale geschiedenis of cultuur tot leven. Trentelman: ,,Spacetime biedt het platform, organisaties vullen het met content.’’

Prijzenpot

De ‘Drentse Startup’ heeft met CuRe Technology, OWNER en Spacetime Layers drie interessante kandidaten die de komende maanden dingen naar de titel: ‘Drentse Startup van het jaar’. De winnaar ontvangt naast de titel ook de prijzenpot van 2.500 euro. De eerste aflevering van de ‘Drentse Startup 2020’ wordt op zaterdag 2 januari 2020 uitgezonden.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!