Home Borger-Odoorn Burgemeester Jan Seton gaat voor herbenoeming in Borger-Odoorn

Burgemeester Jan Seton gaat voor herbenoeming in Borger-Odoorn

0
Burgemeester Jan Seton gaat voor herbenoeming in Borger-Odoorn

Burgemeester Jan Seton wil graag door in de gemeente Borger-Odoorn. Dat heeft hij te kennen gegeven aan de commissaris van de Koning en de fractievoorzitters van de gemeenteraad. De raad neemt begin 2021 een besluit over zijn voordracht tot herbenoeming.

De 49-jarige Seton begon in 2015 als op dat moment jongste burgemeester in Drenthe aan zijn eerste ambtstermijn. Dat hij het nog altijd erg naar zijn zin heeft, komt volgens hem vooral door de grote dynamiek in het gebied. “Het natuurschoon, de rust en de ruimte zijn natuurlijk de prachtige basis van onze gemeente. Maar daarbovenop ontwikkelen we ons ook in een hoog tempo. Het aantal inwoners stijgt, er zit groei in recreatie en toerisme en er wordt volop gebouwd, verbouwd en geïnvesteerd”.

Daarnaast voelt Seton zich naar eigen zeggen thuis in het gebied van zand en veen. “Waar mensen nog echt naar elkaar omkijken en bereid zijn wat voor elkaar te betekenen, bijvoorbeeld in het vrijwilligerswerk. Het gaat er hier heus wel eens fel aan toe, maar uiteindelijk vinden we elkaar in onze verknochtheid aan het landschap, het naoberschap en in de bereidheid samen de handen uit de mouwen te steken. Juist in deze tijd van beperkingen door het coronavirus zie ik dat we hier samen ook weer uit gaan komen. En in zo’n gemeente wil ik graag burgemeester zijn.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!