Home Emmen Aanpak Rondweg en weg Emmen-Klazienaveen

Aanpak Rondweg en weg Emmen-Klazienaveen

0
Aanpak Rondweg en weg Emmen-Klazienaveen

Een goede en veilige doorstroming op de Rondweg (N391) en de weg Emmen- Klazienaveen (N862). De provincie Drenthe en de gemeente Emmen gaan samen met inwoners, Erkende Overlegpartners en ondernemers aan de slag om dit te realiseren.

De Rondweg van Emmen is toe aan vernieuwing. Om ervoor te zorgen dat verkeer beter kan doorrijden, gaan de provincie Drenthe en de gemeente Emmen verbeteringen doorvoeren. Dat betekent dat de weg wordt omgebouwd tot een stroomweg met ongelijkvloerse aansluitingen.

De weg vanuit Klazienaveen wordt een toekomstbestendige stadsentree. Om de doorstroming te verbeteren, gaan de aansluitingen met de A37 en de Dordsestraat op de schop. Dat zorgt ook voor een betere bereikbaarheid van het bedrijventerrein A37 en het industrieterrein Bargermeer. 

Gedeputeerde Cees Bijl: “Hoe de wegen er precies uit gaan zien, weten we nog niet. Daarvoor willen we samen met de omgeving kijken naar passende oplossingen. Voor de Rondweg is het uitgangspunt dat die straks beter aansluit bij de al eerdere verbouwde N391 tussen Emmen en Ter Apel. Daarmee kan het verkeer straks nog beter én veiliger doorrijden.”

Wethouder René van der Weide: “De aanpak van de wegen heeft grote impact op de woon- werk, en leefomgeving van onze inwoners en ondernemers. Met elkaar gaan we werken aan de voorbereidingen voor dit project. We hebben hetzelfde doel: een betere en veilige doorstroming van het verkeer.” Wethouder Guido Rink vult aan: ”Voor Emmen, als grootste industriekern van Noord-Nederland, is de doorstroming van groot belang. Met de aanpak van de N391 en N862 leveren we een positieve impuls aan de economie in onze regio.”

Omgevingsproces
Voor het uitvoeren van het werk richtten de provincie en gemeente een gezamenlijke projectorganisatie in: MM Bereikbaar. Het project bevat meerdere (deel)projecten. Om het omgevingsproces goed vorm te geven wordt er voor elk (deel)project een focusgroep opgericht met vertegenwoordigers van de Erkende Overlegpartners, belangenorganisaties en inwoners. Met deze focusgroepen, bestaande uit maximaal 15 personen per groep, worden de komende twee jaar de plannen verder uitgewerkt. Zodra op hoofdlijnen een plan gereed is, wordt dit voorgelegd aan de omgeving. De projecten worden gefaseerd opgestart. In 2028 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Online uitzending
Dinsdag 24 november om 20.00 uur geven gedeputeerde Cees Bijl en wethouder René van der Weide van Emmen tijdens een livestream-uitzending toelichting op de plannen voor de N391 en de N862. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze uitzending via whatsapp vragen stellen aan de bestuurders.

MM Bereikbaar bestaat uit 10 projecten en wordt in fases uitgevoerd. De totale kosten voor dit project zijn € 90 miljoen. Van deze kosten nemen beide partijen elk ongeveer de helft voor hun rekening. Meer informatie valt te lezen op: www.mmbereikbaar.nl

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!