Home Nieuws Bedrocks Baseball5 team wint toernooi in Barcelona

Bedrocks Baseball5 team wint toernooi in Barcelona

0

Bedrocks heeft met hun Baseball5 team het eerste open kampioenschap van Barcelona gewonnen.

Tijdens de poulewedstrijden moesten de Emmenaren nog wennen aan het veld en de warmte. Ook waren de meeste Spanjaarden erg sterk aan slag. Na deze voorronde stond Bedrocks vierde en wist waar het waar het in de volgende wedstrijden aan moest werken. In de kruisfinale tegen Barcelona Red lieten de Emmenaren zien dat ze in de finale thuis hoorde door een duidelijke 4-0 overwinning. De finale tegen Barcelona Blue ging gelijk op maar uiteindelijk trok Bedrocks aan het langste eind door in de vijfde inning de tegenstander niet langszij te laten komen en met 3-2 te winnen. Hiermee is gebleken dat de winst bij het Nederlands kampioenschap dit voorjaar voor Bedrocks geen eenmalig succes was. Wie weet waar dit team nog meer toe in staat is!

Als kers op de taart werd Bedrocker Fernando Acevedo uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het toernooi.

Heren 2.

Op de laatste competitiedag voor de zomerstop ontving het 2e herenteam van de Bedrocks zondag het 2e herenteam van Robur’58 uit Apeldoorn.

Hoewel de 2-11 eindstand anders doet vermoeden gaven de Bedrocks goed partij tegen Robur’58 die nog volop meedraaien om het kampioenschap in de 4e klasse.

I.v.m. het Baseball5 toernooi in Barcelona, waaraan ook een aantal spelers van Bedrocks 2 meededen, moest er een beroep gedaan worden op twee gastspelers en twee debutanten. Gastspeler en startend werper voor de Bedrocks Max Kamp, met achter de plaat catcher Colin Ramakers, gooide een prima wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Robur’58 in de eerste inning een 0-2 voorsprong nam.

De volgende twee innings gingen snel. Drie op, drie af. De vierde en vijfde inning verliepen iets minder goed voor de Bedrocks en konden de gasten vijf runs maken.

In de zesde inning kwam Marijn Mast op de heuvel en nam Scotty van den Berg plaats achter de thuisplaat. Robur ’58 kwam in deze inning niet tot scoren o.a. door een uitstekend uitgevoerde “run down”.

In de zevende inning kwamen de Emmenaren voor het eerst tot scoren o.a. door een 3-honkslag van midvelder Erik Többen en de eerste honkslag van Tim Robben die, samen met Wicher Groeneveld, debuteerde voor de Bedrocks.

In de achtste (!) en laatste inning scoorden Robur’58 nog twee keer en de Bedrocks nog eenmaal mede door een 3-honkslag van Max Kamp.

Gesigneerde bal.

Na de wedstrijd werd Tim Robben van een door het team gesigneerde bal voorzien door aanvoerder Bart-Jan van der Toom vanwege zijn eerste honkslag bij het team.

Pupillen

De Emmer pupillen speelden in Bornerbroek (Almelo) hun laatste wedstrijd voor de zomerstop tegen de Uitsmijters. Bij winst zouden de Bedrockers zomerkampioen worden. De Emmer honkballertjes speelden uitstekend en stonden de eerste drie inningen voor. Tot slot wisten de Uitsmijters mede door een aantal zeer discutabele beslissingen van de scheidsrechter op gelijke hoogte (5-5) te komen, zodat de Uitsmijters kampioen werden.

Aspiranten.

De Emmer aspiranten wonnen in Leeuwarden moeiteloos met 4-24 van de Northern Stars.

Zomerstop.

Voor de meeste teams is de zomerstop begonnen en zal de competitie eind augustus worden vervolgd. Aanstaande zaterdag spelen de Emmer aspiranten op de Meerdijk om 14:00 nog tegen de Blue Devils.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!