Home Nieuws Afvalinzameling in gemeente Emmen gaat veranderen

Afvalinzameling in gemeente Emmen gaat veranderen

0

In het najaar gaat er wat veranderen bij de afval inzameling in de gemeente Emmen. Er gaat iets veranderen bij het legen van de grijze en groene container.

Vanaf het najaar wordt de grijze container met lichtgrijze deksel (restafval) één keer per drie weken geleegd. Dit is op dit moment nog één keer per twee weken.

In de winter, van december tot en met maart wordt de groene container (GFT-afval) één keer per vier weken geleegd. De rest van het jaar blijft dat één keer per twee weken.

Rond de zomer ontvangen De inwoners van de gemeente van Area informatie hierover.

Alle gemeenten in Nederland moeten voldoen aan een landelijke doelstelling voor restafval. Dat doel is dat elke inwoner maximaal 100 kilo restafval per jaar in de grijze container doet. In Emmen is dat nu 204 kilo per inwoner per jaar. De belasting op verbranding van afval wordt steeds hoger. Dit jaar stijgt de belasting met 150%. Daardoor wordt het voor de gemeente steeds duurder om restafval te laten verbranden. Om de kosten voor inwoners niet te verhogen, moeten we zoveel mogelijk afval scheiden. Bijvoorbeeld glas, groente-, fruit- en tuinafval, plastic, metaal verpakkingen en drankenverpakkingen, textiel en oud papier kan gerecycled worden. Maar als dat bij het restafval in de grijze container zit, wordt het verbrand. En dat kost geld. Door de grijze container één keer per drie weken te legen, kunnen we geld besparen. Maar om te voorkomen dat uw container al na twee weken vol zit, zou u nog meer afval moeten scheiden.

Het is de bedoeling dat het ophalen van afval in het najaar verandert. U ontvangt hierover rond de zomer nog meer informatie van Area. Heeft u vragen hierover? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Area Reiniging of de gemeente Emmen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!