Home Emmen 20ste laadpaal geplaatst in Emmen

20ste laadpaal geplaatst in Emmen

0
20ste laadpaal geplaatst in Emmen

Op verschillende locaties in Emmen zijn de afgelopen maanden nieuwe laadpalen geplaatst. Hiermee komt het totaal op 20 laadpalen en heeft gemeente Emmen opnieuw een stap gezet in het kader van de ‘concessie 1000 laadpalen’. Vanuit dat project worden 93 laadpalen van totaal 1000 laadpalen ter beschikking gesteld aan de gemeente. Gemeente Emmen plaatst deze laadpalen vervolgens op verschillende (strategische) plaatsen binnen de gemeente.  

Sinds 1 juli 2019 kunnen elektrische rijders in Drentse en Groningse gemeenten laadpalen aanvragen op de openbare weg. In totaal worden in Drenthe en Groningen 1000 extra laadpalen geplaatst. Dit is een project van de provincies Groningen en Drenthe en 21 gemeenten, waaronder Emmen. Door het vergroten van het aantal laadpalen die voor iedereen te gebruiken zijn, wil gemeente Emmen bijdragen aan de omslag naar elektrisch rijden.

Gemeente Emmen faciliteert

“Verkeer en vervoer is ongeveer 11% van het totale energieverbruik in de gemeente Emmen. We kunnen mensen niet helpen bij het aanschaffen van een elektrische auto. Wat we wel kunnen doen is faciliteiten bieden voor gebruikers van deze auto’s, zodat we het elektrisch rijden wel meer kunnen stimuleren. Dit is één van de manieren waarop wij proberen het energieverbruik door verkeer en vervoer te verlagen”, aldus wethouder René van der Weide.

Dekkend netwerk

De gemeente Emmen streeft ernaar om een dekkend netwerk van openbare laadmogelijkheden te realiseren. Daarom willen we dat er in elke kern met meer dan 1.000 inwoners een mogelijkheid is om een elektrisch voertuig op te kunnen laden. Daarvoor zijn nu 4 palen geplaatst. Ook plaatsen we oplaadpalen bij voorzieningen waar veel bezoekers komen zoals winkelcentra en sporthallen (7 geplaatst). Tenslotte wordt bewoners en forensen die een elektrische auto hebben, of concrete plannen om er één aan te schaffen, de mogelijkheid geboden een laadpaal aan te vragen in hun woonomgeving of nabij hun werkplaats. Hiervoor zijn al 9 palen geplaatst. Inwoners en werkenden die elektrisch willen rijden, maar niet beschikken over een eigen oprit of parkeerplaats, kunnen een verzoek indienen voor een laadpaal in de buurt via www.openbaarladen.nl

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!