Home Emmen Zwembaden in gemeente Emmen deels weer open

Zwembaden in gemeente Emmen deels weer open

0
Zwembaden in gemeente Emmen deels weer open

Maandag 18 mei openen de drie gemeentelijke zwembaden in de gemeente Emmen deels weer de deuren voor hun gasten. Het gaat om het Aquarena in Emmen, Neptunus in Klazienaveen en De Slagen in Schoonebeek. Verenigingszwemmen, trimzwemmen en zwemlessen vanaf niveau 3 mogen eerst beginnen. Bij dit niveau hoeft de instructeur niet meer bij de kinderen in het water. De zwembaden gaan werken volgens het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’ dat is goedgekeurd door het RIVM.

“We gaan voorzichtig weer beginnen”, zegt Arnold Brijan, manager van het Aquarena. “Veiligheid en gezondheid voor onze gasten en mijn collega’s is het belangrijkste uitgangspunt. Daarom starten we met beperkte groepen. We gaan het monitoren en als het goed gaat, willen we ook weer snel opschalen. Maar wel allemaal binnen het protocol.”

Allemaal aanpassen

Het is aanpassen voor iedereen. Trimzwemmers moeten telefonisch een zwemplek reserveren om altijd aan de 1,5 meter norm te kunnen voldoen. Verwacht wordt dat gasten zwemkleding thuis aantrekken en ook na het zwemmen meteen weer weggaan zonder te douchen. De horeca is vooralsnog gesloten. Het trimzwemmen gebeurt in een ‘treintjesvorm’, dus achter elkaar zwemmen en niet inhalen. Er zijn looproutes om elkaar niet tegen te komen en er staat op allerlei plekken desinfecterende spray. “Wel wordt benadrukt dat als gasten zich niet lekker voelen, hoesterig of koortsig zijn, hun verantwoordelijkheid nemen en nog even wachten met te komen zwemmen.”

Plezier

“Ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen en regels willen we wel graag dat onze gasten net als voor het “Corona tijdperk” plezier bij ons hebben”, aldus Brijan. “En dit kan, mits we samen, dus gasten en medewerkers, ons gezond verstand blijven gebruiken.

Lees direct de aangepaste openingstijden van de zwembaden op www.zwemmeninemmen.nl.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!