Home Emmen Zeven brandweermannen vieren hun jubileum

Zeven brandweermannen vieren hun jubileum

0

Vrijdag 29 november werden zeven brandweermannen in het zonnetje gezet voor hun 12,5-jarig en 25-jarig dienstverband en kreeg Hilmar Duinkerken een Koninklijke Onderscheiding. 

Vrijdag 29 november was de jaarlijkse korpsavond bij de brandweerkazerne in Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout zette brandweermannen van de posten Schoonebeek, Emmer-Compscuum en Emmen in het zonnetje voor hun 12,5-jarig en 15-jarig dienstverband. Daarnaast reikte hij Hilmar Duinkerken de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ uit. Hieronder leest u er meer over. 

Post Schoonebeek

Paul Lohues – 12,5 jaar bij de brandweer 
Paul was in maart 2018 jaar 12,5 jaar bij de brandweer. Vorig jaar kon hij niet bij de jaarlijkse avond aanwezig zijn. Hij is manschap en chauffeur pompbediende. 
Naast de brandweer heeft hij een prachtig akkerbouwbedrijf in Schoonebeek. Omdat hij woont en werkt in het dorp is hij vaak beschikbaar. Paul is van grote  waarde voor de post Schoonebeek.
 
Rens Olijslager – 25 jaar bij de brandweer 
Rens is in 1994 begonnen bij de bedrijfsbrandweer van de DSM, het huidige Aliancys. Hij is nu 25 jaar bij de brandweer. In 1998 ging hij bij de brandweer in Schoonebeek. Op dit moment is Paul manschap en chauffeur/pompbediende binnen de post. Jaarlijks doet hij mee met de 4-daagse van Nijmegen. Door zijn leeftijd mag hij 4×40 km wandelen, maar hij kiest nog steeds voor 50 km. 

Kazerne Emmen

Robbert Jan Veenhoven – 12,5 jaar brandweer
Robbert Jan is begonnen bij de brandweer van Utrecht op 1 maart 2007. In 2009 stapte hij over naar de brandweer van Emmen om te werken in de 24-uursdienst. Robbert Jan is een allround brandweerman en tevens Duiker, Duikploegleider en Duikinstructeur. Een zeer gedreven brandweerman met gevoel voor humor, maar die serieus te werk gaat. 

Steffan Kelberg – 25 jaar bij de brandweer
Steffan is op 1 september 1994 begonnen bij de brandweer. In de afgelopen 25 jaar heeft hij zich ontwikkeld tot een volwaardig brandweerman met een zeer  indrukwekkende staat van dienst als brandweerduiker. Werken met zijn handen doet Stefan het liefst en de draaibank is zijn specialisme. Steffan is ook regelmatig te vinden in de ademluchtwerkplaats. Hij is een sociale en gewaardeerde collega. 

Post Emmer-Compascuum

Jouke Veenhoven – 12,5 jaar bij de brandweer 
Op 1 augustus was Jouke Veenhoven 12,5 jaar bij de brandweer. Als een van de weinigen woont en werkt  hij in het dorp. Hij is Manschap, Ontsmetter, Bevelvoerder en Chauffeur-voertuigbedienaar bij de post Emmer-Compascuum, heel breed inzetbaar dus. En hij heeft passie voor de brandweer. Hij is vaak bij een alarmering aanwezig.  

Jouke is zeer betrokken bij de post en denkt samen met anderen graag mee voor/namens de post. En dan met name over de ontwikkelingen/veranderingen die er regelmatig zijn bij de veiligheidsregio. Hij gaat dus regelmatig naar bijeenkomsten waar iets valt te halen of inbreng wordt gevraagd. 

Hij is verantwoordelijk en aanspreekpunt voor het oefenen en maakt het oefenschema voor de post. Daarnaast zit hij in de personeelsvereniging en helpt hij bij andere activiteiten. 

Jan Tibbe – 12,5 jaar bij de brandweer
Jan was op 1 maart 2019 12,5 jaar in dienst bij de brandweer. Hij is een persoon waar de brandweer op kan rekenen. Hij is er altijd.

Jan is Manschap, Ontsmetter en (Gaspakdrager) en verantwoordelijk en aanspreekpunt voor de kleding en alles wat daar bij hoort. Door dat je af en toe een kritische (op eigen manier) vraag kan stellen is dat voor de post zeker een meerwaarde om scherp te blijven. Ook draagt hij graag bij aan de activiteiten in het dorp. 

Reinder Geertsma – 12,5 jaar brandweerjubileum
Op 1 juli 2018 was Reinder 12,5 jaar in dienst. Reinder is Manschap, Ontsmetter, Chauffeur-voertuigbedienaar en oefenleider-chauffeur-voertuigbedienaar. Maar vooral, brandweerman in hart en nieren. Naast de post in Emmer-Compascuum zit hij ook bij de bedrijfsbrandweer bij Emmtec!

Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud en aanspreekpunt voor de waterdrager (Tankwagen). En heeft kennis van de techniek en helpt graag bij aan activiteiten.  

Koninklijke onderscheiding

De 47-jarige Hilmar Duinkerken uit Emmer-Compascuum, was ruim 22 jaar actief voor de brandweer. Vanaf 1996 tot 1 april 2019. Hij was een van de postleden van het eerste uur. Bij de heroprichting van de kazerne in Emmer-Compascuum in 1996 was hij een van de kandidaten die er voor gingen om in 1998 een brandweerploeg paraat te krijgen. Na een opleiding van bijna 2 jaar. 

Hilmar was Manschap, Ontsmetter en chauffeur bij de post. In zijn carrière heeft hij zich opgewerkt tot functie Manschap B in de rang Hoofdbrandwacht. En de neventaken cahauffeur/pompbediender vervuld.

Ook heeft hij meerdere keren in een commissie gezeten voor het aanschaffen van nieuw materiaal. En hij hielp bij nevenactiviteiten op de post. Zo bezorgde hij kinderen een ongelooflijke middag op het testcircuit op de Pottendijk. 

Hilmar is een persoon met een groot hart en een harde werker die graag, daar waar het kan een grap maakt en voor het werk van de brandweer stond. 

Op de foto gemaakt door Henk Brunink staan van links naar rechts:
Boven: Marcel Kuper, Reinder Geertsma, Paul Lohues, Robbert Jan Veenhoven, burgemeester Eric van Oosterhout
Onder: Jan Tibbe, Hilmar Duinkerken, Jouke Veenhoven, Rens Olijslager, Steffan Kelberg

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!