Home Emmen Wethouder René van der Weide gooit Bedrocks uit de Lockdown

Wethouder René van der Weide gooit Bedrocks uit de Lockdown

0
Wethouder René van der Weide gooit Bedrocks uit de Lockdown

Dit weekend werd er voor het eerst na de lockdown weer gehonkbald. De Emmer pupillen beten zaterdag op de Meerdijk de spits af tegen het Uitsmijters/Cubs combinatieteam.

Voorafgaand aan de wedstrijd verwelkomde Bedrocks voorzitter Erik Tobben de Emmer wethouder René van der Weide die de ceremoniële “First Pitch” wierp op Bedrocks catcher Vincent Ester.  Met deze niet onverdienstelijk worp van de wethouder gooide hij het seizoen 2020 wat normaal in april start uit de lockdown.

De Emmer pupillen die al weer een tijdje mochten trainen hadden lang uitgekeken naar de eerste wedstrijd en hadden er zin in. Met een vrij jong en nieuw maar gedreven team gingen ze de wedstrijd in, wat best spannend was, maar  de tegenstander uit Overijsel die het vorig seizoen kampioen werd was een maatje te groot voor de Drenten.

Mooie acties waren er zeker te zien, met bijvoorbeeld in het veldspel een prachtige vangbal door Annabelle Robben en in de aanval een mooie honkslag van haar zusje Madelief. Ondanks de goede pitcher en catcher duo’s werd de wedstrijd helaas verloren met 1-13. Maar het allerbelangrijkste wat de coaches trots maakt dat de kinderen met een opgeheven hoofd en trots het veld afkwamen.

Aspiranten

Ook de Bedrocks Aspiranten moesten het opnemen tegen de kampioen van vorig jaar de Asser Pioneers. In de Drentse hoofdstad kreeg Bedrocks Pitcher Lisanne Mol de bal niet goed onder controle, waarvan de Pioneers profiteerden en een 4-0 voorsprong namen.

De tweede inning wisten de Bedrockers twee keer te scoren op een honkslag van Paco van Dalen, maar de Pioneers wisten in de gelijkmakende inning nog vier punten te scoren zodat Bedrocks met een achterstand  van 8-2 de derde inning inging.

Mede door een pitcher wissel bij de Pioneers begonnen de Bedrockers flink te scoren door onder meer een fraaie 3-honk slag van Paco van Dalen en een 2- honkslag van Lisanne Mol en kwamen de Bedrocks terug tot een stand van 14-12.

Door honkslagen van Jonas Binnenmars en Jeffrey Koster kwam Bedrocks op 14 runs en dus langs zij. Maar ondanks pitchwerk van debuteerde Pim Bekkering wisten The Pioneers in de gelijkmakende slagbeurt nog een run te maken en zo bleef de 15-14 winst in de Drentse hoofdstad.

Heren 2

Het tweede herenteam speelde zondag onder sterk wisselende weersomstandigheden op de Meerdijk tegen de Cubs uit Hardenberg. Een flink aantal geroutineerde spelers van dit team zijn met ingang van dit seizoen over gegaan naar het eerste team.  Het team werd aangevuld met nieuwkomers en jeugd. Coach Albert Rademakers is zoekende welke krachten het beste passen op de diverse posities. Zo kwamen bij Bedrocks op de heuvel diverse Pitchers voorbij waarbij de uit de jeugd afkomstige Pim Kalverla zich niet onverdienstelijk maakte. Doch tegen het slaggeweld uit Hardenberg waren de Emmer werpers niet opgewassen en ook in het veld werd duidelijk dat men nog niet op elkaar was ingespeeld. Ondanks de goede resultaten bij de slagtrainingen van Bedrocks wisten de Cubs werpers de slagkracht van de Emmenaren goed in te dammen. Met slechts enkele honkslagen kwam Bedrocks slechts tot twee runs waarvan een door de enige dame in het Emmer team, Elles Veltman, die door goed honklopen gebruik wist te maken van verwarring in de verdediging bij de Cubs.  Zo lijkt de 2 -19 nederlaag een flinke uitdaging naar de beter resultaat.

Foto’s Bert Springer

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!