Home Coevorden Werkzaamheden N34 Holsloot-Dalen duren langer

Werkzaamheden N34 Holsloot-Dalen duren langer

0
Werkzaamheden N34 Holsloot-Dalen duren langer

De afsluiting van de N34 tussen knooppunt Holsloot en Dalen duurt langer dan gepland. In plaats van komende maandag kan het verkeer vanuit Holsloot richting Dalen pas op donderdag 29 oktober om 6.00 uur weer gebruik maken van de weg. Tijdens de bouw van het nieuwe viaduct bij Dalen is gebleken dat er aanvullende aanpassingen nodig zijn voor het monteren van de voegconstructie. De rijstrook voor de rijrichting Holsloot/Emmen gaat wel open op maandagochtend 26 oktober om 6.00 uur. Tussen Dalen en Coevorden-Noord gaat de N34 dan in beide richtingen weer open.

Verkeer vanuit Emmen richting Coevorden kan tot donderdagochtend 6.00 uur gebruikmaken van de omleidingsroute via de A37 en de N854. Vanaf Dalen kan de weg worden vervolgd via de N34.

Stille voegovergang
Ter hoogte van de op- en afritten bij Dalen is een nieuw viaduct (Valsteeg) gebouwd om de N34 te kunnen verdubbelen. Voor de bouw van het viaduct wordt een specifieke voegovergang gebruikt die nauwelijks tot geen geluid oplevert, genaamd ‘Silent Joint’. Voegovergangen vormen de schakel in het asfalt tussen het viaduct en de rijbaan. Tijdens de bouw is gebleken dat meer aanpassingen nodig zijn om deze specifieke voegconstructie te kunnen monteren.

In opdracht van de provincie Drenthe verdubbelt aannemer BAM Infra de N34 tussen Coevorden-Noord en Holsloot. Met de verdubbeling van de N34 wordt de doorstroming, bereikbaarheid en verkeersveiligheid verbeterd en de regionale economie versterkt.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!