Home Emmen VVD wil rupsenplaag niet afwachten

VVD wil rupsenplaag niet afwachten

0

De VVD heeft vragen gesteld aan het College over de manier waarop men de eikenprocessierups in de toekomst denkt te gaan bestrijden. VVD-fractievoorzitter Marcel Meijer wil daarmee niet wachten tot het probleem zich opnieuw aandient: “Als je ernst wilt maken van de bestrijding, moet je NU beginnen. Niet wachten tot het voorjaar. Want je hoeft niet helderziende te zijn om te voorzien dat het probleem volgend jaar groter wordt.

Volgens de VVD geeft de eikenprocessierups veel overlast en heeft bovendien schadelijke gezondheidsaspecten. Marcel Meijer: “Dus willen we weten wat de bestrijding dit jaar heeft gekost en hoe het probleem is aangepakt. Daarnaast willen we weten of deze aanpak goed heeft gewerkt. En zo nee, wat B&W denkt te gaan doen in de toekomst. Er zal een gemeente-brede, effectieve aanpak moeten komen.”

De VVD schat in, dat daarvoor meer budget nodig zal zijn. En wil weten of de Gemeente daarvoor nu al gelden vrijmaakt. Daarnaast wil de VVD weten of Emmen daarin samenwerkt met de Provincie en andere, omliggende gemeenten. De VVD staat daarbij vooral een biologische aanpak voor. Marcel Meijer: “Dat heeft in Zuid-West Drenthe ook prima gewerkt.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!