Home Emmen VV Emmen eerste gezondere Drentse voetbalkantine

VV Emmen eerste gezondere Drentse voetbalkantine

0

De sportkantine van voetbalvereniging Emmen ontving op dinsdag 3 december het certificaat voor de gezondere sportkantine van Team:Fit. Hiermee is VV Emmen de eerste voetbalvereniging en derde sportvereniging van Drenthe met een gezondere sportkantine. Louis Harkema, kantine coördinator, nam het certificaat namens de vereniging in ontvangst uit handen van sportwethouder René van der Weide en Team:Fit-coach Wineke Holtrop.

In maart 2019 begon kantine coördinator Louis Harkema met zijn enthousiaste team aan de uitbreiding van het assortiment en de wens van de leden voor gezonder eten in de kantine. Samen met Team:Fit, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, ging hij met zijn team aan de slag met het assortiment. Onder begeleiding van Team:Fit Coach Wineke pastte de vereniging het aanbod in de kantine aan volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Gezondere keuzes

Bezoekers van de kantine van VV Emmen kunnen kiezen voor een volkoren tosti, broodjes gezond, vers fruit, maar ook diverse smaken Sportwater. Naast de chips is er als gezonder alternatief zoute popcorn en popchips. In de productgroep zuivel staat Optimel naast Chocomel. “Zowel onze eigen voetballers als bezoekende verenigingen zijn heel enthousiast over ons uitgebreide assortiment. Als je mensen de keuze laat, zie je dat ze vanzelf ook voor deze gezondere producten kiezen”, aldus Harkema. Het mooie aan het bieden van alternatieven is dat ook gewoon de frituur en biertap mogen blijven. Zo is er voor ieder wat wils.

Derde Team:Fit sportkantine in Drenthe

VV Emmen is de derde vereniging in Drenthe die zich een Team:Fit-vereniging mag noemen. Nadat er al een gecertificeerde Tennisvereniging en Volleybalvereniging zijn, is dit de eerste gecertificeerde voetbalvereniging. Gemeente Emmen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er een gezondere keuze beschikbaar is. Begin dit jaar is het sportpark van VV Emmen ook volledig rookvrij geworden!

Wethouder sport René van der Weide:“Vaak gaat het voetballen en sporten gepaard met een bezoekje aan de kantine. Door een gezonde keuze te bieden, creëren ze al een gezondere omgeving. En dat is precies waar we met Jongeren Op Gezond Gewicht aan werken: meer aandacht voor voeding, sport en bewegen. VV Emmen mag trots zijn op dit resultaat.”

Gezond is lekker!

Sportverenigingen die ook aan de slag willen met een een gezondere sportomgeving kunnen zich aanmelden bij Team:Fit. Met een persoonlijke Team:Fit Coach kunnen verenigingen ervoor zorgen dat de kantine gezonder én nog gezelliger wordt. De ondersteuning van Team:Fit is kosteloos.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!