Home Emmen Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen punten in Arnhem?

Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen punten in Arnhem?

0
Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen punten in Arnhem?

FC Emmen is het nieuwe jaar vorige week goed begonnen en krijgt zondag de kans om dit seizoen voor het eerst buiten Emmen drie punten te pakken. Om 12.15 uur gaan de Emmenaren op bezoek bij Vitesse in Arnhem.

De ploeg van Dick Lukkien maakte vorige week indruk door in eigen huis met 1-0 te winnen van Heracles Almelo. Met twintig punten uit tien thuiswedstrijden staat FC Emmen vijfde op basis van thuiswedstrijden, achter Ajax, PSV, AZ en Feyenoord. In uitwedstrijden werd dit seizoen echter nog maar één punt gepakt, op bezoek bij RKC Waalwijk.

Vitesse heeft de eredivisie vorige week hervat met een 1-3 overwinning op bezoek bij Fortuna Sittard. De coach van de Arnhemmers is nu Edward Sturing, hij is de opvolger van de opgestapte Leonid Slutskiy. Tussendoor was oud-Emmenaar Joseph Oosting drie wedstrijden de hoofdtrainer, hij pakte in drie wedstrijden zeven punten voor de Arnhemmers.

VEEL HISTORIE

FC Emmen wist eerder dit seizoen voor het eerst een competitieduel van Vitesse te winnen; op De Oude Meerdijk werd het 2-1 voor de thuisploeg dankzij Michael de Leeuw en Nikolai Laursen. Nouha Dicko scoorde namens Vitesse.

Tegenover die Drentse overwinning staan zeven overwinningen voor Vitesse en drie gelijke spelen. Een van die gelijke spelen was vorig seizoen in het GelreDome. Bryan Linssen scoorde voor rust de 1-0, na rust trok Caner Cavlan de score gelijk. Vlak voor tijd mistte Linssen nog een strafschop.

Daarvoor was het laatste competitieduel voor Emmen in Arnhem op 9 april 1989 in de eerste divisie. Vitesse won met 2-0 en werd dat seizoen ook kampioen. Sturing, de huidige trainer, was toen nog als speler in dienst bij de Arnhemse club.

HEYLEN IS TERUG

Lukkien kan zondag geen beroep doen op Nick Bakker, Matthias Hamrol, Jan-Niklas Beste, Anco Jansen, Wouter Marinus, Desevio Payne en Shani Tarashaj. Centraal achterin is Michaël Heylen terug van een schorsing, hij zou kunnen spelen. Hij werd tegen Heracles vervangen door Keziah Veendorp, die dat zeer verdienstelijk deed en dus misschien wel mag blijven staan.

Vitesse – FC Emmen
Zondag 26 januari, 12.15 uur
GelreDome
Scheidsrechter: Nagtegaal

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!