Home Emmen Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen hun eerste uitzege tegen VVV Venlo

Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen hun eerste uitzege tegen VVV Venlo

0

Zaterdagavond staat er voor FC Emmen opnieuw een belangrijke uitwedstrijd tegen een directe concurrent op het programma. Tegen VVV-Venlo zal de ploeg van Dick Lukkien voor de eerste uitzege van het seizoen gaan.

In de vorige uitwedstrijd, tegen RKC op 24 november, werd de zege immers in extremis uit handen gegeven. Michael de Leeuw zorgde na een kwartier voor de 0-1, maar in de zesde minuut van de blessuretijd kwam het tiental Waalwijkers alsnog langszij. Het is het enige punt dat de Drenten dit seizoen buiten het eigen stadion behaalden.

VVV-Venlo heeft met twaalf punten uit vijftien wedstrijden slechts drie punten minder dan FC Emmen. Met trainer Jay Driessen, die de op 11 november ontslagen Robert Maaskant heeft opgevolgd, pakten de Venlonaren drie punten in de laatste twee duels; vorige week werd met 1-0 verloren van AZ, een week eerder wonnen de Limburgers met 2-1 van FC Twente.

“Er is bij VVV wel wat veranderd,” aldus Lukkien. “Back to basics. Ze maken de ruimtes heel klein en loeren op de counter met hun snelheid voorin.”

Bloedneus van vreugde

In totaal hebben de Emmenaren 22 keer in Venlo gespeeld. Elf keer won de thuisploeg, vier keer werd het gelijk en zeven keer ging de volle buit mee naar Drenthe.

Een van die Drentse zeges was vorig seizoen. Johnatan Opoku opende toen de score namens VVV, maar kort daarna zorgde Alexander Bannink voor de 1-1 ruststand. In de tweede helft ging FC Emmen erop en erover dankzij Jafar Arias, maar dankzij opnieuw Opoku kwam ook VVV snel langszij. Diep in blessuretijd maakte Michael Chacon de winnende 2-3. De Emmenaren gingen zo uit hun dak dat Glenn Bijl de matchwinner zelfs een bloedneus bezorgde.

“We hebben zeker in de eerste twintig minuten heel veel moeite gehad met dat fysieke spel,” zei Lukkien over die wedstrijd. “We kwamen toen ietwat gelukkig, eigenlijk uit het niets, op 1-1. Aan het eind waren we misschien wel beter dan VVV. Dat die goal dan nog valt, is geweldig.”

Het eerste onderlinge duel was in 1989, aan de Kaldenkerkerweg in Venlo. De thuisploeg won met 5-2. Een van de Emmer doelpunten kwam op naam van de huidige directeur Ben Haverkort.

Bijl geschorst

Zaterdag kan Lukkien vanwege blessures niet beschikken over Anco Jansen, Nick Bakker, Desevio Payne, Matthias Hamrol en Jan-Niklas Beste. Bijl is geschorst, hij pakte vorige week twee gele kaarten tegen PSV. De meest logische vervanger op de rechtsbackpositie is Keziah Veendorp, maar ook Ruben Roosken en Tom Hiariej zouden het kunnen invullen.

VVV-Venlo – FC Emmen
Zaterdag 7 december, 19.45 uur
Covebo stadion – De Koel
Scheidsrechter: Bax

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!