Home Emmen Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen de eerste punten van 2020 thuis tegen Heracles?

Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen de eerste punten van 2020 thuis tegen Heracles?

0

Voor FC Emmen is de eerste eredivisiewedstrijd van 2020 een ontmoeting met Heracles Almelo. In stadion De Oude Meerdijk wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt.

De Emmenaren zijn al zes thuiswedstrijden op rij ongeslagen. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop ging Sparta met 2-0 over de knie. Daarna werd de laatste wedstrijd van 2019 op bezoek bij FC Groningen met 2-0 verloren. Op het trainingskamp in Estepona won de ploeg van trainer Dick Lukkien met 3-2 van FSV Mainz 05.

Ook de Heraclieden waren in Spanje op trainingskamp. Daar wonnen ze met 3-1 van Borussia Mönchengladbach en werd het 1-1 tegen FC Sion. Heracles eindigde 2019 met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij sc Heerenveen.

VEEL HISTORIE

Heracles reisde twintig keer eerder af naar Emmen voor een ontmoeting met onze club. Het merendeel van die wedstrijden vond plaats tussen 1986 en 2005, toen beide ploegen in de eerste divisie speelden.

In totaal won FC Emmen deze thuiswedstrijd acht keer, tegenover vijf nederlagen en zeven gelijke spelen.

Een van die gelijke spelen was vorig seizoen. Adrián Dalmau, inmiddels vertrokken naar FC Utrecht, opende na ruim een kwartier de score voor de Heraclieden. Op slag van rust moesten de bezoekers met tien man verder na de rode kaart van Tim Breukers, waarna de Drenten in de tweede helft legio kansen kregen op de gelijkmaker, wat mede door de sneeuw niet gemakkelijk was. Pas vijf minuten voor tijd kopte Sven Braken de 1-1 binnen.

HEYLEN GESCHORST

Lukkien kan zondag niet beschikken over Michaël Heylen. De Belgische centrumverdediger is geschorst vanwege zijn rode kaart in het laatste eredivisieduel van 2019 tegen Groningen. Achterin zal Keziah Veendorp hem waarschijnlijk vervangen. Ook lonkt een basisplaats voor Luciano Slagveer op de rechterflank. Hij maakte tijdens de winterstop een uitstekende indruk.

De wedstrijd tegen Heracles begint om 14.30 uur, maar het #HIERKOMIKWEG-plein is al vanaf 12.30 uur geopend met live muziek van Davey van der Sluis en allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook worden er droge worsten verkocht, waarvan de opbrengst naar Naoberschap United gaat. Na afloop van de wedstrijd zingt Gerrit Denekamp in het supportershome. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten!

Voorafgaand aan de wedstrijd doen supporters van Heracles en FC Emmen gezamenlijk een drankje bij het gastenvak in Emmen. Het is een vervolg op de mooie fietsactie voor Brigata Fanatico-lid Dennis, eerder dit seizoen in Almelo.

FC Emmen – Heracles Almelo
Zondag 15 december, 14.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Kooij

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!