Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen PSV?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen PSV?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen PSV?

De zesde, en daarmee op een na laatste, wedstrijd van januari staat aankomende dinsdagavond op het programma. De nummer drie van de eredivisie komt op bezoek in Emmen. 

Selectie
De groep van Dick Lukkien heeft na zaterdag een tegenslag te verwerken. Glenn Bijl, die afgelopen weekend weer fit leek te zijn, heeft in de wedstrijd tegen ADO Den Haag toch weer last gekregen en zal in de wedstrijd tegen PSV niet meedoen: “Glenn heeft te veel klachten om te spelen. Hij leek afgelopen week goed hersteld, maar heeft toch een kleine terugslag gekregen. Hij is er morgen helaas niet bij.”

Naast Bijl, kan Lukkien geen gebruik maken van Marko Kolar, Lentini Caciano, Luciano Carty en Collin Seedorf. De hoofdtrainer heeft keuzes te maken tegen PSV: “Over het algemeen komen we de periode fysiek goed door. Ik kan de meeste van mijn spelers opstellen, dat betekent dat ik keuzes moet maken. Daar zal niet iedereen blij mee zijn, maar dat hoort ook zo. De groep is versterkt en dat merk je.”

De nieuwe spelers lopen ondertussen een goede week mee, Lukkien is erg tevreden met de nieuwe namen op het trainingsveld: “De jongens passen zich goed aan. Uiteraard wisten wij wat Kerim Frei kon, maar ook Didier la Torre, Jean-Pierre Rhyner en Elias Frei voelen zich prettig op het veld. De jongens ogen fit en scherp.”

Verder zit Jean-Pierre Rhyner zijn tweede en laatste duel schorsing uit.

TegenstanderIn PSV ontvangt FC Emmen aankomende dinsdag een pittige tegenstander. De ploeg uit Eindhoven staat op een derde plek en is verwikkeld in de strijd om de titel. Aan de andere kant van de tabel strijdt FC Emmen om lijfsbehoud. Beide ploegen moeten winnen om mee te doen in hun strijd.

Voor PSV betekent dit dat ze als favoriet naar Drenthe afreizen: “Ik houd er niet van om onszelf in een underdogpositie te zetten, maar je kunt er natuurlijk niet omheen. Ondanks de verschillen hebben wij tegen grote ploegen laten zien wat we kunnen. PSV is daar een mooi voorbeeld van. Bij hun zit de druk er vol op en ik verwacht dat ze gaan komen, vanuit daar zullen wij morgen moeten toeslaan.”

Historie
Sinds drie jaar speelt FC Emmen tegen het eerste elftal van PSV. De Eindhovense ploeg heeft nooit in de eerste divisie gespeeld, dus wordt dinsdag pas de derde keer dat PSV in competitieverband afreist naar De Oude Meerdijk. Ondanks het verschil in statuur, heeft FC Emmen thuis nog nooit verloren van de Eindhovenaren en heeft de confrontatie voor mooie herinneringen in ons stadion gezorgd.

In het debuutseizoen van FC Emmen kwam PSV in de 71ste minuut op een 0-2 voorsprong via Angeliño. Maar in de 78ste  minuut kwam Nicklas Pedersen in het veld voor FC Emmen. Twee minuten na zijn invalbuurt maakte de spits de aansluitingstreffer en in de allerlaatste minuut kopte de Deen de 2-2 binnen, waardoor FC Emmen een punt uit het vuur wist te slepen.

Vorig seizoen speelde FC Emmen ook een goede pot tegen PSV. De bezoekers kwamen door een doelpunt van Daniel Schwaab op voorsprong. In eerste instantie leek Bijl de gelijkmaker te maken na een doelpunt vanaf de middenlijn, maar helaas werd deze wereldgoal door de VAR afgekeurd omdat de rechtsback een overtreding had gemaakt op Steven Bergwijn. In de tweede helft was het Kolar die voor de 1-1 aantekende en daarmee de einstand bepaalde.

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Peña, Laursen, Görgülü, La Torre, Granečný, Avdijaj, Vlak, Ben Moussa, Cavlan, Bernadou, Frei, De Vos en Van Rhijn.

FC Emmen – PSV
Dinsdag 26 januari, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Manschot

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!