Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen AZ?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen AZ?

0

Komend weekend trapt FC Emmen op zondagavond om 20.00 uur af op bezoek bij AZ. De wedstrijd wordt in het Cars Jeans Stadion in Den Haag gespeeld, vanwege de werkzaamheden aan het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar.

Voorafgaand aan speelronde dertien staat FC Emmen op de dertiende plaats, met dertien punten. Vorig weekend werd in eigen huis met 2-1 gewonnen van Vitesse. Die prestatie willen Dick Lukkien en zijn mannen een goed vervolg geven.

“Dit was denk ik onze beste wedstrijd van het seizoen,” aldus Lukkien. “Tegen ADO Den Haag en sc Heerenveen was het ook goed, maar nu hielden we het langer vol.”

Tegenstander AZ staat tweede met 26 punten. De Alkmaarders hebben een druk programma achter de rug, wat ook de reden is dat deze wedstrijd pas zondagavond wordt gespeeld. Afgelopen donderdag won de ploeg van trainer Arne Slot met 0-5 op bezoek bij Astana in Kazachstan. In de eredivisie werd vorig weekend FC Twente met 3-0 verslagen. Een week eerder ging PSV met 0-4 over de Alkmaarse knie in Eindhoven.

Tien keer eerder naar Alkmaar

In totaal gingen de Emmenaren tien keer op bezoek bij AZ. Twee duels werden gewonnen, één keer gelijkgespeeld en zeven keer verloren.

Een van die overwinningen was het voorlaatste duel in Alkmaar, in het seizoen 1995/1996. Het werd toen 2-1 voor Emmen met doelpunten van Tony Alberda en Michel van Oostrum. AZ werd dat seizoen kampioen in de eerste divisie.

Het laatste duel tussen FC Emmen en AZ, op 2 februari 2019, verloren de Drenten met 5-0 in Alkmaar. Met twee penalty’s bracht Teun Koopmeiners de stand na een half uur op 2-0. Daarna maakte Michael de Leeuw een eigen doelpunt. Na rust zetten ook Calvin Stengs en Bjørn Johnsen hun naam op het scorebord.

“De tegenstander kan wel beter zijn, maar dan hoef je ze nog geen doelpunten cadeau te doen,” zei Lukkien destijds na de wedstrijd. In de afgelopen weken leek zijn ploeg weer in zo’n fase te zitten, maar tegen Vitesse werd juist uitstekend en gepassioneerd verdedigd.

Araujo speelgerechtigd

Bij FC Emmen kan Miguel Araujo zijn eerste officiële minuten gaan maken. De Peruaanse centrale verdediger was tegen Vitesse nog niet speelgerechtigd, maar al het papierwerk is inmiddels afgehandeld.

Wouter Marinus, Desevio Payne, Matthias Hamrol, Jan-Niklas Beste en Nick Bakker zijn vanwege blessures niet inzetbaar. Anco Jansen en Shani Tarashaj kunnen wel minuten maken, maar het is nog onduidelijk of ze zullen starten.

AZ – FC Emmen
Zondag 10 november, 20.00 uur
Cars Jeans Stadion
Scheidsrechter: Mulder

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!