Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen AZ?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen AZ?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen AZ?

De interlandperiode zit erop en aanstaande zondagavond hervat FC Emmen de competitie met een uitwedstrijd tegen AZ.

Selectie
Miguel Araujo, Sergio Peña, Nikolai Laursen en Denis Granečný zijn terug van hun nationale ploegen. Van de vier internationals is alleen Peña niet beschikbaar, hij liep bij Peru een blessure op en is naar verwachting enkele weken niet inzetbaar. Dick Lukkien: “Het lijkt mee te vallen met Sergio, maar dat is lastig te zeggen met spierblessures. Onze medische staf heeft echter goede hoop.”

Ook Donis Avdijaj zal bij de wedstrijdselectie zitten. Hij tekende vorige week een contract in Emmen en kan zondag tegen AZ zijn eerste minuten maken voor de club.

Tegenstander
AZ kende een lastige start van de competitie. De eerste vijf wedstrijden van de ploeg van trainer Arne Slot eindigden allemaal in een gelijkspel. Maar de laatste twee wedstrijden werden gewonnen; in Alkmaar won AZ met 3-0 van RKC, daarna wonnen de Alkmaarders in Heerenveen met 0-3.

Lukkien: “AZ heeft een duidelijke speelwijze, maar het is toch heel lastig om tegen ze te spelen. Ze hebben veel kwaliteit en stellen je voortdurend voor keuzes.”

Historie
Het wordt de twaalfde keer dat FC Emmen een uitwedstrijd speelt tegen AZ. In totaal wonnen de Alkmaarders acht keer, één keer werd het gelijk en twee keer wonnen de Emmenaren.

Vorig seizoen werd deze wedstrijd niet in Alkmaar gespeeld, maar in Den Haag. De wedstrijd eindigde destijds in 3-0, door doelpunten van Teun Koopmeiners (penalty), Myron Boadu en Calvin Stengs.

AZ – FC Emmen
Zondag 22 november, 20.00 uur
AFAS Stadion
Scheidsrechter: Nagtegaal

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!