Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen PSV

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen PSV

0

Supporters, spelers en trainers hebben er lang naar uitgekeken. Zondag speelt FC Emmen na bijna een maand weer een competitieduel in het eigen, uitverkochte stadion De Oude Meerdijk. Tegenstander is topclub PSV, dat – net als Emmen – gebrand zal zijn op het halen van een goed resultaat.

De ploeg van Dick Lukkien wil zich revancheren voor het 1-1 gelijkspel tegen RKC. Door een tegentreffer in de zesde minuut van de extra tijd, verloren de Emmenaren twee punten in Waalwijk. “Het was een vervelende zondagavond,” aldus Lukkien. “Voor mij, maar ook voor spelers en supporters.”

PSV wist vorig weekend juist na zes wedstrijden zonder overwinning (waarvan vier in de eredivisie) weer eens te winnen, thuis tegen sc Heerenveen (2-1). Afgelopen donderdag werd echter met 4-0 verloren op bezoek bij Sporting Lissabon, waardoor de Eindhovenaren zijn uitgeschakeld in de Europa League.

Lukkien: “Het is lastig te zeggen hoe ze daarop reageren. Misschien zijn ze er extra op gebrand om van ons te winnen, maar het kan ook de andere kant op gaan.”

Het sprookje van Nicklas Pedersen

Bij het affiche FC Emmen – PSV gaan de gedachten meteen terug naar vorig seizoen. Toen kwam PSV in de eerste wedstrijd van 2019 dankzij Luuk de Jong en Angeliño op een 2-0 voorsprong. Na de 1-0 werd een eigen doelpunt van Caner Cavlan afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries, net als een doelpunt van Pablo Rosario dat via de hand van Érick Gutiérrez in het doel belandde. In de slotfase scoorde Nicklas Pedersen met zijn eerste balcontact de 1-2 en in de extra tijd ook de 2-2.

Het was de eerste keer dat PSV naar Emmen afreisde voor een competitieduel. Wel speelden de Eindhovenaren in de amateurtijd van Emmen nog een bekerwedstrijd tegen de Drenten.

Jong PSV is wel een bekende tegenstander van FC Emmen. Tien keer speelden de ploegen tegen elkaar. Driemaal werd er gewonnen, driemaal verloren en vier keer gelijkgespeeld.

De ontmoeting met Jong PSV op vrijdag 22 augustus 2014 springt het meest in het oog. In Emmen stond het bij rust 1-0, waarna Cas Peters in de tweede helft met een perfecte hattrick (goal met links, goal met rechts, goal met het hoofd) de voorsprong vergrootte. Vervolgens bepaalde Leandro Resida de eindstand op 5-0, met een assist van Peters.

Jansen afwezig, Tarashaj weer fit

Langzamerhand loopt de Drentse ziekenboeg leeg. Nick Bakker, Jan-Niklas Beste, Desevio Payne, Matthias Hamrol en Anco Jansen zijn vanwege blessures niet inzetbaar. Wouter Marinus en Shani Tarashaj zijn wel weer van de partij. Tot slot heeft Michael Chacon zijn schorsing uitgezeten, hij mag tegen PSV weer spelen.

FC Emmen – PSV
Zondag 1 december, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Higler

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!