Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten meenemen uit Arnhem?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten meenemen uit Arnhem?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten meenemen uit Arnhem?

Zondagmiddag stapt de selectie van FC Emmen in de bus richting Arnhem. Om 14.30 uur gaan de Emmenaren de strijd aan met Vitesse. Na een goede trainingsweek reizen de Emmenaren vol vertrouwen af naar het GelreDome.

Selectie
Dick Lukkien kan aankomende zondag weer gebruikmaken van Simon Tibbling en Nikolai Laursen. Beide mannen komen terug van een schorsing. Lukkien is blij dat hij weer beschikking heeft over de middenvelder en de buitenspeler. Met name op de vleugel werd Laursen gemist: “Nikolai is een heel goede speler, hij ontwikkelt zich dit seizoen erg goed en ik ben blij dat hij en Simon weer terugkeren in de wedstrijdselectie.”

Verder is het nog niet zeker welke spelers wel en niet bij de wedstrijdselectie zitten: “Daarvoor zullen we even moeten afwachten hoe er wordt gereageerd op de training van vandaag,” geeft de hoofdtrainer aan.

Een speler die zeker niet bij de wedstrijdselectie zit, is Anco Jansen. De aanvoerder kreeg één duel schorsing voor zijn rode kaart tegen Feyenoord en zal in Arnhem dus niet in actie komen.

Tegenstander
In Vitesse treft FC Emmen een ploeg in vorm. De laatste vier wedstrijden werden door de Arnhemmers gewonnen en deze reeks heeft ze naar een gedeelde eerste plek gebracht. Ook Lukkien ziet de kwaliteiten van de tegenstander van zondag: “Het is een frisse en dynamische ploeg. Ik denk dat hun speelstijl wel veel lijkt op die van ons, met goed en verzorgd voetbal. Maar ook direct spel waar het moet, soms moet die bal lang om dreigend te zijn. Dat spel beheersen zij goed.”

“Maar daar liggen ook kansen. Als je tegen een voetballende ploeg speelt, betekent dit vaak ook dat er zelf ruimte is om te voetballen. En daar ligt onze kracht. Daar moeten wij gebruik van gaan maken, dan heb ik er veel vertrouwen in,” aldus Lukkien.

De tegenstander heeft ook een echte Emmenaar in zijn gelederen. Joseph Oosting is namelijk assistent-trainer bij Vitesse en zal het zondag opnemen tegen de club waar hij 231 wedstrijden voor heeft gevoetbald.

Historie
Sinds FC Emmen actief is op het hoogste niveau stond de wedstrijd vier keer op het programma, in de wedstrijden hielden de ploegen elkaar in evenwicht. FC Emmen won één keer, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en eenmaal won Vitesse.

De vorige ontmoeting in Arnhem eindigde in 1-1. Vitesse kwam na negentien minuten op voorsprong via Bryan Linssen. Na rust was het Michael de Leeuw die er met zijn doelpunt voor zorgde dat de Emmenaren een punt mee terug namen naar Drenthe.

De wedstrijd is zondag te zien op het open kanaal FOX Sports 1, via KPN op kanaal 14 en via Ziggo op kanaal 421.

FC Emmen – Vitesse
Zondag 8 november, 14.30 uur
GelreDome
Scheidsrechter: Manschot

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!