Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen op de Oude Meerdijk winnen van FC Eindhoven?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen op de Oude Meerdijk winnen van FC Eindhoven?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen op de Oude Meerdijk winnen van FC Eindhoven?

Woensdagavond speelt FC Emmen tegen FC Eindhoven in de eerste ronde van het bekertoernooi. Om 19.30 uur zal er worden afgetrapt in stadion De Oude Meerdijk.

Selectie
Lukkien heeft de beschikking over een redelijk fitte selectie. Anco Jansen en Marko Kolar zullen de bekerwedstrijd nog wel aan zich voorbij laten gaan, zij gaan de focus leggen op hun herstel en hopen er komend weekend weer bij te zijn. Ricardo van Rhijn keert wel terug in de wedstrijdselectie, zijn rugklachten zijn verminderd en hij is inzetbaar.

Nikolai Laursen is wel fit, maar heeft door zijn rode kaart tegen sc Heerenveen een schorsing van twee duels opgelegd gekregen van de KNVB. Hij moet daardoor de wedstrijd van woensdagavond aan zich voorbij laten gaan.

Tegenstander   
FC Eindhoven staat op dit moment met drie overwinningen, drie gelijke spelen en drie verliespartijen op een twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Een oude bekende in de selectie van de Eindhovenaren is Jason Bourdouxhe. De Belgische linksachter werd in 2018 naar De Oude Meerdijk gehaald, uiteindelijk speelde hij in zijn eerste seizoen één officiële wedstrijd en vertrok daarna naar Top Oss.

Historie
Aankomende woensdag zal de 34ste keer worden dat de ploeg uit Eindhoven op bezoek komt in Emmen. Het historisch voordeel is aan Emmen-zijde met achttien overwinningen, tien gelijke spelen en vijf nederlagen.

De laatste keer dat Eindhoven op in Emmen op bezoek kwam, was in 2017. Toen werd het 1-1 door een doelpunt van Nick Bakker.

Bekervoetbal  
De laatste jaren is Emmen niet echt succesvol geweest in de beker. Lukkien weet uit eigen ervaring hoe het is om bekersucces te hebben en gunt dat ook zijn spelers: “Als je een succesvolle bekercampagne draait is dat gewoon ontzettend leuk. Bij Groningen wonnen wij de beker, daar hoort ook een beetje geluk bij. Maar dat hoort ook bij bekervoetbal. Wij willen altijd iedere wedstrijd winnen en gaan dus ook volle bak voor de bekerwedstrijden. We hopen op een mooi en lang bekeravontuur.”

Alle testresultaten van de selectie, staf en het personeel zijn negatief. Als gevolg van een besmetting in huiselijke kring moet onze verzorger Jan Haak, die zelf negatief is getest, helaas in quarantaine. Performancemanager Peter Eppinga neemt de taken van Jan waar tijdens de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

FC Emmen – FC Eindhoven
Woensdag 28 oktober, 19.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Oostrom

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!