Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen 2021 beginnen met een overwinning?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen 2021 beginnen met een overwinning?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen 2021 beginnen met een overwinning?

Zaterdagavond om 18.45 uur begint er een nieuw voetbaljaar voor FC Emmen. De eerste wedstrijd in 2021 vindt plaats op De Oude Meerdijk en FC Twente is de tegenstander. Het is de start van een maand met veel wedstrijden en moet het begin zijn van een goed jaar, waarin FC Emmen er alles aan zal doen om zich te handhaven in de eredivisie.

SelectieMet een frisse selectie begint FC Emmen aan het nieuwe jaar. Dick Lukkien heeft de spelers een belangrijke boodschap meegegeven in de, toch wel korte, winterstop. “Ik heb de jongens gezegd: blijf fris of word fris, hoe kort de rust ook is,” aldus de hoofdtrainer.

Lukkien is ook erg tevreden over hoe zijn spelers zijn teruggekomen uit de winterstop: “Ik zie wat ik graag wil zien, spelers die fit zijn. Uiteraard fysiek, maar ook in hun kop. Spelers die voor de winterstop deze frisheid even kwijt waren, om welke reden dan ook, zie ik weer scherp trainen. Hiermee kloppen ze aan de deur en zorgen ze voor concurrentie.”

Over de geruchten op de transfermarkt wil de hoofdtrainer niet te veel kwijt: “Ik weet dat de club keihard bezig is en verwacht ook dat er nog spelers gaan aansluiten. Over namen kan ik niks zeggen, dat is mijn taak ook niet als trainer. In ben ook maar een passant natuurlijk,’’ vertelt Lukkien met een knipoog.

TegenstanderDe tegenstander van aankomende zaterdag staat, na een goede start van de competitie, op een zevende plaats en mengt zich in de strijd om een ticket voor de play-offs. Met de topscorer van de eredivisie, Danilo Pereira, in hun gelederen en hun aanvallende spel weten de bezoekers het net makkelijk te vinden. Lukkien ziet deze kwaliteiten van de tegenstander ook, maar ziet zeker kansen voor zijn ploeg: “Ik kijk met veel respect naar FC Twenten en hoe zij het doen dit seizoen. Ze komen uit een lastige situatie, maar hebben een hechte en goede groep gecreëerd.

De bezoekers staan onder leiding van een oude bekende: Ron Jans. De oefenmeester was in het seizoen 2001/2002 assistent-trainer van Hennie Spijkerman in Emmen.

HistorieZaterdag wordt de derde keer dat de Tukkers naar Emmen komen voor een officieel duel. De eerste keer was in 2008, de KNVB-bekerwedstrijd werd door FC Twente gewonnen. In het seizoen 2018/2019 trok FC Emmen aan het langste eind en door doelpunten van Kerim Frei en Anco Jansen wonnen de Emmenaren met 2-0.

Ondanks het geringe aantal officiële ontmoetingen, wordt de wedstrijd van zaterdag al de derde keer dat beide ploegen elkaar dit seizoen treffen. Zowel in de voorbereiding als in de competitie speelde FC Emmen met 1-1 gelijk in Enschede. In de voorbereiding was het Marko Kolar die zorgde voor het doelpunt aan FC Emmen-zijde. In de competitie was Michael de Leeuw de doelpuntenmaker. Bij FC Twente was Václav Černý in beide wedstrijden de gevierde man.

Drukke januarimaand
FC Emmen – FC Twente is de eerste wedstrijd van een drukke maand voor de mannen van Lukkien. Met zeven wedstrijden op het programma in januari moet de ploeg op en top fit zijn: “We zullen goed moeten kijken hoe fit iedereen blijft de komende dagen en weken. We zullen het niet met elf spelers redden, dus het is belangrijk dat iedereen scherp blijft en er zal staan wanneer het verwacht wordt. Het is een ontzettend belangrijke maand. Hopelijk kunnen we er straks goed op terugkijken, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Peña, Laursen, Görgülü, Avdijaj, Granečný, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Bernadou, Sidibe, De Vos en Van Rhijn.

FC Emmen – FC Twente
Vrijdag 9 januari, 18.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Lindhout

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!