Home Emmen Vergroot FC Emmen zondag het gat met Fortuna

Vergroot FC Emmen zondag het gat met Fortuna

0

De interlandperiode zit erop en voor FC Emmen staat er zondag een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op De Oude Meerdijk voor deze belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent.

Het verschil op de ranglijst is één punt. Fortuna heeft zes punten uit negen duels en pakte voor de interlandbreak verrassend drie punten thuis tegen Feyenoord (4-2), een week eerder werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam.

“Fortuna is niet erg voorspelbaar. Ze kunnen met vier of met vijf achterin spelen. Tegen Feyenoord winnen ze, dan zie je dus wat bepaalde momenten met een wedstrijd kunnen doen,” doelt trainer Dick Lukkien vrijdag tijdens de persconferentie op het gunstige scoreverloop voor de Fortunezen.

FC Emmen verloor in de vorige speelronde met 2-0 op bezoek bij Heracles Almelo. Daarvoor werd er in eigen stadion gewonnen van ADO Den Haag (3-0) en gelijkgespeeld tegen Feyenoord (3-3). De ploeg van Lukkien wil de vorm van de vorige thuiswedstrijden weer te pakken krijgen, komende zondag.

Al sinds het seizoen 2002/2003 zijn Emmen en Sittard competitiegenoten. In totaal werden er onderling 38 competitiewedstrijden gespeeld, waarvan FC Emmen er zeventien wist te winnen. De Fortunezen pakten tien keer de volle buit en elf keer werd er gelijkgespeeld. Van de duels in Emmen werden er acht gewonnen door de thuisploeg, tegenover vijf Limburgse overwinningen en zes gelijke spelen.

Een van die gelijke spelen vond vorig seizoen plaats op De Oude Meerdijk. Een 3-1 voorsprong werd toen in de laatste tien minuten uit handen gegeven, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde.

Lukkien: “Tot maart heb ik die wedstrijd benoemd tot onze beste wedstrijd, of in ieder geval de beste tachtig minuten. Onvoorstelbaar dat we die wedstrijd uit handen gaven. Daarna hebben we tegen onder andere FC Utrecht en sc Heerenveen nog beter gespeeld.”

Zondag kan Lukkien vanwege blessures nog geen beroep doen op Matthias Hamrol, Desevio Payne, Shani Tarashaj, Henk Bos en Anco Jansen. De nieuwste Peruaanse aanwinst Miguel Araujo is nog niet speelgerechtigd. Wel zijn Nikolai Laursen en Marko Kolar weer fit en dus neemt de concurrentie toe.

Ook bij Fortuna komen een aantal spelers terug van blessures. “Ik ben daarom wel benieuwd wie er gaan spelen bij Fortuna. En ik ben ook benieuwd hóé ze gaan spelen. We zijn op meerdere systemen voorbereid.”

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur, maar vanaf 12.30 uur is het #HIERKOMIKWEG-plein geopend met onder andere kop van jut, het FC Emmen-doel en het FC Emmen-springkussen op het speciale KIDS-plein. Ook zal er een activiteit zijn van Het Gehandicapte Kind.

Zondag voorafgaand aan de wedstrijd zullen supporters bij de ingangen staan om te collecteren. De sfeer in ons stadion is iedere wedstrijd weer geweldig. En wat hebben we al fantastische sfeeracties mogen bewonderen. Dit alles wordt met ontzettend veel passie en energie mogelijk gemaakt door onze supporters van de Brigata Fanatico met ondersteuning van Supportersvereniging Rood-Wit.

Naast alle tijd en energie kost het onze supporters natuurlijk ook veel geld om alle acties mogelijk te maken. Daarom roepen wij iedereen op om te doneren voor sfeer. Vergeet dus niet om ook een bijdrage te doen, dit kan contant maar ook met FC Emmen-munten. De sfeer is voor ons allemaal.

Zondagochtend is De Oude Meerdijk het decor een speelronde in de Bijzondere Eredivisie, waarin het G-voetbalteam van FC Emmen het opneemt tegen de G-voetballers van VVV-Venlo en Excelsior. Om 10.15 uur openen burgemeester Eric van Oosterhout en FC Emmen-directeur Ben Haverkort de speelronde, om 10.45 uur wordt er afgetrapt voor de eerste wedstrijden. Om 11.30 uur staan de tweede wedstrijden gepland. Toegang is gratis via de ingang bij het gastenvak. Je bent van harte welkom bij een echt voetbalfeest waar het plezier vanaf spat!

FC Emmen – Fortuna Sittard
Zondag 20 oktober, 14.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Nijhuis

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!