Home Coevorden Verbouwing Hospershuis voor ZO!34 officieel begonnen

Verbouwing Hospershuis voor ZO!34 officieel begonnen

0
Verbouwing Hospershuis voor ZO!34 officieel begonnen

Wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen en wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden hebben maandagmiddag de officiële aftrap gegeven voor de verbouwing van ‘t Hospershuis. Streekomroep ZO!34, de omroep van de gemeenten Emmen en Coevorden, zal na de verbouwing haar intrek nemen in het pand.

‘t Hospershuis is inmiddels in bezit van de gemeente Emmen, maar was daarvoor eigendom van Dierenpark Emmen. Otter en Huizing gaven het startsein voor de verbouwing door een oud naambordje van het dierenpark van het pand te verwijderen.

Mediahuis
Met de intrek van ZO!34 in ‘t Hospershuis, wordt dat hét mediahuis van Emmen, Coevorden en de dorpen daaromheen. Doordat het middenin de stad is, wordt de omroep toegankelijker voor haar publiek. Niet alleen omdat het meer opvalt en mensen daardoor sneller een kijkje binnen komen nemen, maar ook omdat de radio-uitzendingen worden gemaakt op de benedenverdieping, waardoor vanaf de stadsvloer een blik te werpen is in de studio.

Daarnaast zal de radio-uitzending ook als visual radio te zien zijn op het tv-kanaal van ZO!34. Naast radio zet de omroep uiteraard ook in op televisie en online en on demand content. Voorbeelden daarvan zijn podcasts, maar ook een serie als Drentse Zangers. Verder zal meer worden ingezet op samenwerkingen met andere publieke omroepen en met het onderwijs, maar natuurlijk ook met de regionale sport en cultuur.

Interieur van ‘t Hospershuis voor de verbouwing (Foto: ZO!34/Wiebe Veenstra)

Werkzaamheden
Met de hulp van de gemeente Emmen, de gemeente Coevorden en andere organisaties kan ‘t Hospershuis omgetoverd worden tot een studio die volledig van deze tijd is en qua techniek zeker vijftien jaar mee kan. Het streven is dat de streekomroep per 1 juni haar intrek kan nemen in ‘t Hospershuis.

Tot die tijd wordt er gesloopt door de vrijwilligers van de omroep en het pand gereed gemaakt voor de verbouwing. De verbouwing wordt uitgevoerd door een aannemer die het pand weer terugbrengt naar de oude staat. Na de verbouwing zullen de vrijwilligers van ZO!34 zelf het pand verder afmaken tot studio.

Hospershuis
‘t Hospershuis is gebouwd in 1934 en was de woning en huisartsenpraktijk van dokter Hospers. Sinds de gemeente Emmen eigenaar is van het pand, is het een Rijksmonument. Daarom zal het monument worden teruggebracht naar hoe het er in 1934 uitzag.

Foto: ZO!34/ Wiebe Veenstra

Foto in header: ZO!34/Richard Broekhuijzen

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!