Home Emmen Veilige ontruiming woningen in Corona-tijd: De WAAR geeft spullen een tweede leven

Veilige ontruiming woningen in Corona-tijd: De WAAR geeft spullen een tweede leven

0
Veilige ontruiming woningen in Corona-tijd: De WAAR geeft spullen een tweede leven

Waar kringloopwinkel De WAAR normaal gesproken in te schakelen is voor leeghalen van (aanleun)woningen en appartementen, is dat nu door de Corona-maatregelen niet mogelijk. Hierdoor worden veel nog goede spullen weggegooid. De WAAR heeft hier iets op bedacht, zodat ontruimingen op een veilige manier kunnen plaatsvinden en spullen een tweede leven krijgen. Tegen een kleine vergoeding plaatsen medewerkers van de Emmense kringloopwinkel een bus met meubelbak en laadlift met hulpmiddelen bij het te ontruimen huis. De familie laadt de inboedel in de bus. Medewerkers van De WAAR halen de bus weer op. 

Eigenaar Louw Tiemens van De WAAR legt uit: “Wat we nu veel zien is dat familie een inboedel in z’n geheel naar de stort brengt om tijd en moeite te besparen. Maar dat is zonde van de nog goede  spullen! Op deze manier kunnen we deze spullen toch nog een tweede leven geven, waarbij we rekening houden met de veiligheid van (familieleden van) bewoners en onze medewerkers”. Bij De WAAR worden de spullen gesorteerd, komen de nog goede spullen in de winkel en het afval brengen ze naar de stort.  

Kringloopwinkel De WAAR
De WAAR is met 3200 vierkante meter een van de grotere kringloopwinkels van Nederland. Mensen die spullen over hebben, kunnen die brengen of gratis laten halen (tijdelijk afwijkend i.v.m. de Coronamaatregelen). Een van de belangrijkste kenmerken van De WAAR is de sociale en duurzame betrokkenheid. In de winkel werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook is De WAAR een erkend leerbedrijf en biedt de winkel leer-werkplekken en stageplekken. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!