Home Emmen Unieke fototentoonstelling Broken Circle/Spiral Hill geopend in het Rensenpark

Unieke fototentoonstelling Broken Circle/Spiral Hill geopend in het Rensenpark

0
Unieke fototentoonstelling Broken Circle/Spiral Hill geopend in het Rensenpark

De Broken Circle/Spiral Hill van kunstenaar Robert Smithson bestaat dit jaar 50 jaar. Om dit te vieren is op donderdag 9 september is een unieke fototentoonstelling geopend op de bouwplaats van het Biochron in het Rensenpark in Emmen. Dit gebeurde samen met de officiële lancering van de audiotour over de Broken Circle/Spiral Hill. Wethouder Robert Kleine heeft de lancering geopend.

Fotograaf Jan Niks maakte in 1971 foto’s bij het landschapskunstwerk Broken Circle/Spiral Hill. Hij fotografeerde de Amerikaanse kunstenaar Robert Smithson in Emmen terwijl hij het iconische werk realiseerde. Het kunstwerk werd in 1971 speciaal voor de nu legendarische tentoonstelling Sonsbeek buiten de Perken gemaakt in een actieve zandafgraving net buiten Emmen. Dit is het enige ‘earthwork’ van Robert Smithson buiten de Verenigde staten.

Audiotour
De audiotour gaat over de avonturen van fotograaf Jan Niks tijdens het fotograferen van kunstenaar Robert Smithson. Daarnaast bevat het ook inhoudelijke informatie over de Broken Circle/Spiral Hill door kunsthistoricus Anja Novak. De audiotour is te beluisteren door een QR-code te scannen op het informatiebord aan de bouwhekken rondom het oude Biochron aan de rand van het Rensenpark. “We zijn trots op deze unieke fototentoonstelling op een unieke locatie in voormalig Biochron in het Rensenpark. Waar vroeger de haaien zwommen, kun je nu kunst bekijken. Het is de moeite waard om eens langs te komen. Zeker nu er ook audiotours beschikbaar zijn”, aldus wethouder Robert Kleine.

De tentoonstelling
De tentoonstelling is vanaf buiten de bouwhekken de hele dag gratis te zien. Op gezette tijden zal er een rondleiding zijn zodat er op een gedeelte van het bouwterrein gekeken kan worden naar de foto’s. Meer informatie staat op: www.cbkemmen.nl.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!