Home Emmen Streep door carnaval in gemeente Emmen; Zomereditie is een alternatief

Streep door carnaval in gemeente Emmen; Zomereditie is een alternatief

0
Streep door carnaval in gemeente Emmen; Zomereditie is een alternatief

In de gemeente Emmen wordt in Februari 2021 geen carnaval gevierd. Ook de activiteiten die daarbij horen zoals het 11-11 feest gaan niet door. Tot die conclusie zijn de carnavalsverenigingen en de gemeente gekomen.

Burgemeester Eric van Oosterhout laat weten: “Dit doen we met grote tegenzin, want carnaval wordt altijd groots gevierd in Zuid-Oost Drenthe. We vinden het niet verantwoord om in de coronatijd de optocht en grote feesten door te laten gaan. Ik wil de verenigingen graag een compliment geven, zij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vinden de gezondheid van hun vrijwillers en bezoekers het allerbelangrijkste.”

De burgemeester en de verenigingen hebben samen nagedacht over andere mogelijkheden. Eric van Oosterhout: “We waren het er al snel over eens dat elke andere vorm óf niet verantwoord is óf een afbreuk doet aan het carnavalsfeest. Want carnaval op 1,5 meter is geen carnaval”.

Na de jaarwisseling komen de verenigingen en gemeente opnieuw bij elkaar. Dan wordt gekeken of de situatie het toelaat om een zomereditie van het carnaval te organiseren.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!