Home Emmen Stem nu op de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen

Stem nu op de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen

0
Stem nu op de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen

Vijf mooie en heel verschillende initiatieven van inwoners zijn genomineerd voor de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen. Tot en met 12 maart 2020 kunnen inwoners van de gemeente Emmen hun stem uitbrengen op een van de vijf projecten. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,-. Stemmen kan via de website gemeente.emmen.nl of door een formulier op te halen bij het gemeentehuis of de gemeentewinkels.

De jury heeft uit alle inzendingen vijf projecten geselecteerd, waarop gestemd kan worden. In willekeurige volgorde:

1. Prugelpraot Schoonebeek

Vrijwilligers uit Schoonebeek zijn een jaar geleden gestart met Prugelpraot. Dit is een gezellig samenzijn voor ouders, verzorgers en opa’s en oma’s om te kletsen en ervaringen uit te wisselen. Elke maand is er een thema en zijn er gastsprekers. Ook organiseren ze allerlei activiteiten, zoals het maken van gezonde traktaties, buiten spelen, muziek, voorlezen en uitleg over veiligheid en ontwikkeling. Ze werken samen met bijvoorbeeld het consultatiebureau, buurtsportcoaches en de bibliotheek.

2. Koekiebeleid Buitenweg Emmen

Bewoners rond de binnentuin van de Buitenweg in Emmen hebben begin dit jaar twee actiedagen georganiseerd om in contact te komen met (overlast gevende) schooljeugd. Dat deden ze door jongeren gelukkig nieuwjaar te wensen en “koekies” uit te delen en zo in gesprek te gaan over fatsoen. Ook Lefier en Sedna deden mee.

3. Biodiversiteit Oranjedorp

Inwoners van Oranjedorp proberen op allerlei manieren de natuur in hun dorp te herstellen. Kinderen maken vogelhuisjes, die in het dorp  opgehangen worden om de eikenprocessierups tegen te gaan. Vogels,vlinders en insecten krijgen weer volop de ruimte. Samen met boeren laten ze stukken landbouwgrond met wilde beplanting groeien. Ook worden er excursies georganiseerd zodat inwoners meer bewust worden van de natuur in hun omgeving. Tientallen inwoners zetten zich hiervoor in als vrijwilliger.

4. Politieconcert voor 600 ouderen

Op 29 oktober 2019 hebben 600 ouderen uit 24 zorgcentra uit Zuidoost-Drenthe genoten van een gratis concert in het Atlas Theater. Het waren ouderen die eenzaam zijn, slachtoffer van een misdrijf zijn geweest of die het gewoon eens verdienden om een avondje uit te gaan. De avond is door een groep politieagenten georganiseerd in hun vrije tijd. Naast de politie, werkten ook de gemeente, zorggroepen en artiesten belangeloos mee.

5. Eten verbindt 

Eten verbindt, vindt de Syrische Vrouwengroep. Deze groep organiseert allerlei activiteiten om mensen van verschillende afkomst met elkaar in contact te brengen. Samen met Loods13 en New Dutch Connections heeft de groep 12 dinsdagen gekookt tijdens de theaterlessen aan 25 nieuwkomers uit het AZC. Belangstellende Emmenaren waren van harte uitgenodigd om mee te eten. Dit leverde per keer 50 tot 70 deelnemers op. De Syrische Vrouwengroep organiseert ook bijeenkomsten met Eritrese Vrouwen en werkt samen met Nederlandse en andere vrouwen aan het thema ‘gezonde voeding’. 

Waarderingsprijs

In iedere wijk of buurt van de gemeente Emmen zijn groepen inwoners actief. Zij bedenken en voeren allerlei ideeën uit om hun wijk of buurt mooier te maken. De gemeente Emmen juicht deze initiatieven van harte toe en stelt een waarderingsprijs beschikbaar voor het beste inwoners-initiatief van het afgelopen jaar. Inwoners konden in de afgelopen weken projecten aandragen voor de Waarderingsprijs. Uit de inzendingen heeft een jury 5 initiatieven geselecteerd, waar nu op gestemd kan worden. De uitreiking vindt plaats op 17 maart 2020 tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in hotel Emmen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!