Home Drenthe Start bouwwerkzaamheden N34 nieuwe aansluiting Klijndijk

Start bouwwerkzaamheden N34 nieuwe aansluiting Klijndijk

0
Start bouwwerkzaamheden N34 nieuwe aansluiting Klijndijk

Voor een veilige en vlotte doorstroming op de N34 realiseert de provincie een nieuwe, ongelijkvloerse aansluiting bij Klijndijk. Aannemer Avitec begint eind oktober met de werkzaamheden. De aannemer gaat bomen verwijderen, kabels en leidingen verleggen en grondwerkzaamheden voorbereiden. Voor de bomen die moeten wijken, komen elders andere bomen terug.

Wat gaan we doen?
De gelijkvloerse aansluiting bij Emmen-Noord verdwijnt. Daarvoor in de plaats komen bij het viaduct Oringerweide bij Klijndijk nieuwe op- en afritten. Via een parallelweg langs de N34 sluit dit aan op de Odoornerweg. Verkeer van en naar Emmen-Noord kan via deze parallelweg veilig en vlot doorstromen. Voor fietsers komt er een fietsbrug over de N34 en een nieuw fietspad langs de Slenerweg. Deze sluit aan op de rotonde op de Hoofdweg. Naar verwachting is het werk volgend zomer (2022) gereed. De planning is onder voorbehoud van (weers)omstandigheden en de mogelijke invloed van corona.

Weekendafsluiting N34
De aannemer streeft ernaar om de hinder voor omwonenden en het (landbouw)verkeer zoveel mogelijk te beperken. Wanneer woningen of landbouwpercelen tijdelijk minder bereikbaar zijn, dan nemen wij rechtstreeks contact op met de bewoners en de perceeleigenaren. De N34 is afgesloten van vrijdag 12 november 18.00 tot maandag 15 november 6.00 uur. De aannemer voert dan wegwerkzaamheden uit voor het inrichten van de toekomstige in- en uitvoegstroken. De N34 tussen Exloo en Emmen-Noord gaat dan dicht. De Qliner (lijn 300) volgt tijdens de weekendafsluiting ook een omleidingsroute

BouwApp
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aan N34 bij Klijndijk maakt Avitec gebruik van een BouwApp. Via deze app brengen zij u op de hoogte van werkzaamheden, omleidingen en andere ontwikkelingen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!