Home Emmen Sportkampioenen gehuldigd door wethouder

Sportkampioenen gehuldigd door wethouder

0
Sportkampioenen gehuldigd door wethouder
Weiteveen, 09/04/21: Huldiging motorcrosser Sem de Lange door wethouder Rene van der Weide.

Vrijdagochtend zijn sportkampioenen Esmee van der Tuuk en Sem de Lange gehuldigd door wethouder René van der Weide. Ze werden beiden Nederlands kampioen in de tweede helft van 2020.

Esmee van der Tuuk is 12 jaar en woont in Emmen. Esmee werd op 27 september 2020 in Eindhoven samen met haar zwemteam Nederlands Kampioen Estafette in de categorie junioren 2. Esmee traint bij ZPC Hoogeveen. Esmee: “De voorbereidingen voor het kampioenschap waren door corona anders dan anders maar gelukkig heeft het goed uitgepakt. Tijdens het kampioenschap op 27 september moesten we vier verschillende estafettes zwemmen en daar komt een overall kampioen uit. Heel blij dat we met de gouden medaille naar huis zijn gegaan.”

Nederlands Kampioen motorcross
Sem de Lange is 16 jaar en woont in Weiteveen. Sem werd op 12 oktober 2020 in Westerbork Nederlands Kampioen motorcross in de categorie 125 cc. Sem: “Voor dit kampioenschap heb ik vanaf november 2019 tot aan de wedstrijd op 12 oktober hard getraind. Heel blij dat ik met de titel van Nederlands Kampioen naar huis ben gegaan.”

Geweldige prestatie
René van der Weide: “Deze huldiging is even anders dan anders maar we hebben toch een mooie manier gevonden om Esmee en Sem te huldigen. Ondanks de lockdown en een aangepast trainingsschema hebben deze sporters een geweldige prestatie geleverd. Je moet er heel veel voor en doen en laten en daar heb ik enorm veel waardering voor.”

Emmen, 09/04/21: Huldiging zwemster Esmee van der Tuuk door wethouder Rene van der Weide.
Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!