Home Emmen Sociaal ondernemers openen hun deuren tijdens The Impact Days

Sociaal ondernemers openen hun deuren tijdens The Impact Days

0

Op 21, 22 en 23 november zijn The Impact Days. Van Emmen tot Rotterdam, op ruim 200 plekken in Nederland, openen sociaal ondernemers hun deuren. ‘Als gemeente vinden we het belangrijk om de mogelijkheden van de betekeniseconomie te verkennen. Daarom doen we dit jaar voor het eerst mee aan het landelijk evenement The Impact Days’, aldus wethouder Guido Rink. 

Enkele sociaal ondernemers in Emmen sloegen de handen ineen en organiseerden op
21 november een college Impact Meten, een Impactlunch ‘Be Social, Buy Social’, een Kenniscafé Special ‘Ondernemen om de wereld een beetje mooier te maken’, een diner over ‘Betekeniseconomie’ en Toolbox en Drentea gingen in gesprek met bezoekers om te bespreken hoe we als regio nog meer impact kunnen maken. Kringloopwarenhuis Het Goed opende gisteren de deuren en gaf een kijkje achter de schermen. 

Impact in de regio

Deelnemers aan de verschillende activiteiten deden veel inspiratie op en hebben veel kennis en ervaring met elkaar uitgewisseld. Om impact te maken in de regio is het belangrijk dat (sociaal) ondernemers, overheid en onderwijs met elkaar in contact komen en blijven. “Samen staan we sterker”, aldus een van de bezoekers.

Opening leerbedrijf NHL Stenden

Een onderdeel van het programma op 21 november was de opening van een nieuw leerbedrijf van NHL Stenden in het gebouw van Growing Emmen. Wethouder Guido Rink opende dit leerbedrijf. NHL Stenden stimuleert studenten om te leren door te doen in de praktijk. Ze gaan in zogeheten ateliers aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld. Daarbij werken ze intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven uit de regio. 

Sociaal ondernemerschap

In heel Nederland wint sociaal ondernemerschap terrein. Bij deze ondernemers is geld verdienen geen hoofddoel, maar een middel om de wereld een beetje beter te maken. Om de transitie naar dit soort ondernemerschap samen te ontdekken, vieren en versnellen, is de bewustwordingscampagne The Impact Days in het leven geroepen. Tijdens The Impact Days kunnen mensen sociaal ondernemers ontmoeten en geïnspireerd raken.

Mooie samenwerking 

Voor het programma op 21 september hebben de volgende partijen de handen ineen geslagen: Growing Emmen, Ik ben Drents Ondernemer, Toolbox, Kenniscafe Emmen, Impact Noord, Kennispoort Drenthe, NHL Stenden, Drentea, Brownies & downieS, Twessers en Gemeente Emmen. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!