Home Emmen Sloop schoorsteen en fakkel op het GZI terrein

Sloop schoorsteen en fakkel op het GZI terrein

0

Op zaterdag 17 augustus om 11:00 uur sloopt de NAM de schoorsteen en de fakkelinstallatie op het GZI-terrein aan de Phileas Foggstraat in Emmen. Onder leiding van een gecertificeerde expert, een zogeheten springmeester worden de twee markante objecten met hulp behulp van springstoffen neergehaald. Eenmaal tegen de vlakte worden de schoorsteen en fakkel verder gesloopt en afgevoerd.

Omgeving tijdelijk afgezet

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren heeft NAM en de sloopaannemer uitvoerig overleg gehad met overheidsinstanties en lokale hulpdiensten. Daarom worden in het gebied enkele wegen voor al het verkeer tijdelijk afgesloten. Met borden en verkeersregelaars wordt dit duidelijk aangegeven. Het weggedeelte van de Phileas Foggstraat dat grenst aan het GZI-terrein wordt volledig afgesloten tussen circa 10:45 uur en 11:15 uur. Ook de N862 (de weg tussen Emmen en Klazienaveen) is dan tijdelijk afgesloten door een rijdende afzetting.

Veiligheid staat voorop 

Veiligheid heeft die dag de hoogste prioriteit en de risico’s die de klus met zich meebrengen, worden tot een minimum beperkt. Daarom heeft VSM Sloopwerken geadviseerd om de schoorsteen en fakkelinstallatie ‘te springen’ in plaats van ze van boven tot onder af te breken. Dit kost namelijk meer werk en levert bij elke handeling meer risico op dan bij het neerhalen met springstoffen.

GZI- Next

De sloop symboliseert de afsluiting van de oude GZI-periode en de start van GZI Next: een  samenwerkingsproject  waarin de mogelijkheden worden verkend duurzame energie op het GZI-terrein te produceren.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie en voor antwoorden op veel gestelde vragen op www.nam.nl/sloopgzi.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!