Home Borger-Odoorn Provincie zoekt onmisbare vrijwilligers voor Hét compliment van Drenthe

Provincie zoekt onmisbare vrijwilligers voor Hét compliment van Drenthe

0
Provincie zoekt onmisbare vrijwilligers voor Hét compliment van Drenthe

Welke groep vrijwilligers verdient een compliment voor een onmisbare bijdrage aan een mooier en socialer Drenthe? Met Hét compliment van Drenthe zet de Provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje. Een groep vrijwilligers aanmelden kan van 1 september tot 1 oktober 2021 via www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. Hét compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier samenwerken. Vorig jaar ging Hét compliment naar Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Dankzij deze vrijwilligers kunnen kinderen die het thuis wat minder breed hebben een fantastische vakantie beleven.

Aandacht voor ‘inclusie’
Dit jaar is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘inclusie’. De provincie kiest elk jaar een ander thema uit de Sociale Agenda Drenthe. Er is aandacht voor inclusie, omdat Drenthe een provincie wil zijn waar waarin iedereen meedoet en ertoe doet.
Gedeputeerde Hans Kuipers: “Wat ben ik blij met alle vrijwilligers in Drenthe! Er zijn zoveel Drenten die zich belangeloos inzetten voor anderen – of het nu gaat om het samenbrengen van verschillende culturen, een club met diversiteit onder vrijwilligers of het organiseren van activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht handicap of beperking – vrijwilligers zijn echt van betekenis! Juist deze mensen zorgen ervoor dat activiteiten dóór kunnen gaan. Zonder vrijwilligers, geen bruisend Drenthe. Want samen zorgen we voor een sociaal en levendig Drenthe.”

Inschrijven van 1 september tot 1 oktober
De inschrijving gaat van start op 1 september 2021 en sluit op 1 oktober 2021. Daarna selecteert de onafhankelijke jury vijf genomineerden die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Op de ‘Dag van de Vrijwilliger’ op 7 december 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt. Meer informatie staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!