Home Emmen Plaatsing viaduct N34 Emmen-West online te volgen

Plaatsing viaduct N34 Emmen-West online te volgen

0
Plaatsing viaduct N34 Emmen-West online te volgen

Knooppunt Emmen-West krijgt komend weekend een compleet nieuw viaduct. Op zaterdagochtend 7 november 2020 plaatst Van Spijker Infrabouw het viaduct voor de verdubbeling van de N34. Belangstellenden kunnen dit online volgen via Facebook. Door de werkzaamheden is van vrijdag 6 november 20.00 uur tot maandag 9 november 2020 6.00 uur de op- en afrit van de N34 bij knooppunt Emmen-West aan de westzijde dicht.

Livestream 
Op zaterdag 7 november 2020tussen 8.00 en 11.00 uur rijdt aannemer Van Spijker Infrabouw het nieuwe viaduct ‘Klinkmolen 2’ naar zijn nieuwe plek. Het viaduct is 51 meter lang, 17 meter breed en 1380 ton zwaar en komt naast het bestaande viaduct ‘Klinkmolen 1’ te liggen. Speciale voertuigen en kranen hijsen het viaduct op de betonnen pijlers (steunpunten). Belangstellenden kunnen dit volgen via een livestream op het Facebook-account van de provincie Drenthe:facebook.com/provinciedrenthe/

Afsluiting en omleiding knooppunt Emmen-West
De oprit van de N34 richting Coevorden is dicht (in zuidelijke richting). Verkeer vanaf de Rondweg Emmen richting Holsloot/Coevorden kan omrijden via de N34 richting Odoorn en keren bij afrit Emmen/Drachten (aansluiting met de Frieslandroute).

Vanuit noordelijke richting is de afrit van de N34 naar de Rondweg Emmen (N391) dicht. Verkeer kan omrijden via de N34 afrit Erm/Sleen, daar keren en vervolgens afslaan bij Emmen-West naar de Rondweg Emmen. Tijdens de weekendwerkzaamheden blijft de N34 open voor verkeer. De extra reistijd is maximaal 5 minuten.

Nieuw knooppunt Emmen-West
Bij knooppunt Emmen-West sluit de N34 aan op de Rondweg Emmen (N391). In opdracht van de provincie Drenthe bouwt Van Spijker Infrabouw een nieuw knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen door de bouw van onder meer een fly-over. Daarnaast wordt dit deel van de N34 verdubbeld met 2 rijstroken per rijrichting. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. De planning is dat het werk eind 2021 klaar is.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!