Home Nieuws Pakt FC Emmen ook punten in de laatste wedstrijd?

Pakt FC Emmen ook punten in de laatste wedstrijd?

0

FC Emmen is al verzekerd van eredivisie volgend seizoen, maar als kers op de taart wacht woensdagavond nog een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Om 19:30 uur wordt er afgetrapt op De Oude Meerdijk, maar vanaf 15:00 is het #HIERKOMIKWEG-plein al geopend.

De ploeg van Dick Lukkien zal vol vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen, één gelijkgespeeld (1-1 bij NAC) en één verloren (1-0 bij De Graafschap). De drie winstpartijen waren allemaal tegen ploegen van een vergelijkbaar kaliber als FC Groningen, namelijk sc Heerenveen, FC Utrecht en Willem II.

Lukkien: “Kijk je naar het rendement dat we halen, dan kun je inderdaad wel stellen dat we beter zijn tegen de subtop.”

FC Groningen won afgelopen weekend met 3-0 van Fortuna Sittard. Daarvoor wisten de Groningers drie wedstrijden lang niet te winnen. In Heerenveen werd het 1-1, thuis tegen Ajax 0-1 en in Zwolle 3-2. Bij die laatste wedstrijd stond FC Groningen na een klein uur spelen met 1-2 voor, maar toen werd de wedstrijd gestaakt vanwege onweer. Toen de wedstrijd vijf dagen later werd afgerond, maakte PEC Zwolle er 3-2 van.

Emmen speelt graag tegen Groningen

FC Emmen en FC Groningen hebben in totaal elfmaal tegenover elkaar gestaan in officiële wedstrijden: vier competitie- en vijf bekerwedstrijden plus tweemaal in het kader van de nacompetitie.

De twee competitieduels in Emmen eindigden beiden in een overwinning voor de thuisclub. Op 21 november 1999 won Emmen met 2-1. Het stond toen lang 0-1, maar door treffers in de laatste tien minuten van Peter Hofstede en Berend Oosting won Emmen met 2-1.

Een seizoen eerder won Emmen met 1-0 dankzij een goal van Roy Stroeve in de 86ste minuut. Bij Emmen stond in de laatste tien minuten veldspeler Jan van Raalte in het doel na een rode kaart voor Theo Migchelsen.

In de nacompetitie van 1999/2000 verloor Emmen beide duels tegen FC Groningen. Op 28 mei 2000 wonnen de Groningers in Emmen met 0-1 en zij promoveerden daardoor naar de eredivisie.

Van de vijf onderlinge bekerwedstrijden won Emmen er slechts eentje, namelijk op 17 augustus 1996 in Emmen. De thuisploeg won met 4-2. Michel van Oostrum was verantwoordelijk voor drie goals, Henri Meijerman scoorde de vierde.

De ontmoeting eerder dit seizoen staat nog vers in het geheugen en wordt door veel Emmenaren gezien als een van de mooiste momenten van dit seizoen. FC Emmen leek de wedstrijd na 87 minuten uit handen te geven toen Mimoun Mahi de 1-0 scoorde, maar meteen daarna sloeg Nicklas Pedersen toe. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Deense spits en gingen de drie punten mee naar Emmen.

Lukkien: “Die wedstrijd was een van de hoogtepunten van dit seizoen. Ik denk meteen aan de late goals van Nicklas, maar ook dat Tim Siekman de bal terug kopt bij de 1-2.”

Geen Anco Jansen

In de laatste eredivisiewedstrijd zullen Pedersen, Reuven Niemeijer, Henk Bos, Rob Deiman en Anco Jansen niet inzetbaar zijn. “Anco had graag willen spelen, maar het is niet verantwoord,” aldus Lukkien.

De lijst met Emmenaren die een verleden hebben bij FC Groningen is lang: Dick Lukkien, Casper Goedkoop, Peter van der Vlag, Nick Bakker, Daniel Camara Bos, Keziah Veendorp, Hilal Ben Moussa, Glenn Bijl, Henk Bos, Robbert de Vos, Jafar Arias, Michael de Leeuw, Anco Jansen, Kasper Oldenburger en Nicklas Pedersen. Die laatste loopt woensdagavond tijdens de rust een ereronde op De Oude Meerdijk.

FC Emmen is al veilig, maar zal alsnog vol voor de winst gaan. “We willen zo hoog mogelijk eindigen. En de Hondsrugbokaal van het Dagblad van het Noorden winnen, natuurlijk,” aldus Lukkien. “Het verleden speelt ook zeker mee. Ik hoorde het Glenn ook nog zeggen: als je topsporter bent, wil je iedere week winnen. Zeker als het tegen een ploeg is waar je eerder hebt gewerkt.”

Vanaf 15:00 uur is RTV Drenthe aanwezig op het #HIERKOMIKWEG-plein. Vanaf 17:30 uur nemen DJ Roy en Davey van der Sluis het over. Ook worden er unieke FC Emmen – FC Groningen sjaals verkocht voor €10 per stuk.

Kom op tijd, dan gaan we het seizoen fantastisch afsluiten!

FC Emmen – FC Groningen
Woensdag 15 mei, 19:30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!