Home Sport Pakt FC Emmen 2 vanavond de titel?

Pakt FC Emmen 2 vanavond de titel?

0

Dinsdagavond kan FC Emmen 2 thuis tegen PEC Zwolle 2 de titel pakken in de kampioenspoule van de reservecompetitie. Om 18:30 uur wordt er afgetrapt in stadion De Oude Meerdijk. Toegang is gratis, via ingang Oost. Ook het supportershome is geopend. Parkeren kan op P2.

Het is spannend in de kampioenspoule. FC Twente 2 is al uitgespeeld en staan bovenaan, met één punt meer dan FC Emmen 2 dat dinsdagavond de laatste wedstrijd speelt. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Casper Goedkoop is beter dan dat van FC Twente en dus is een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap.

Vorige week wonnen de Drenten met 0-1 op bezoek bij Heracles Almelo. Sven Braken maakte in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd uit een strafschop, na een overtreding van Mats Knoester. De Almeloër kreeg daarvoor een rode kaart.

“We speelden niet heel goed maar wonnen we wel,” aldus Goedkoop. “Voor de winterstop speelden we vaak goed maar pakten we juist minder punten.”

Een gelijkopgaande strijd

In de competitie ging PEC Zwolle lang gelijk op met FC Emmen, maar afgelopen week verloor de tegenstander van dinsdagavond in twee wedstrijden kostbare punten. Op 30 april wonnen tien NEC’ers van de Zwollenaren, op 2 mei gaven ze een 3-1 voorsprong uit handen tegen Feyenoord. Abdel Belarbi scoorde in de 87ste en 91ste minuut twee keer voor de Rotterdammers.

Goedkoop: “Ze kunnen door het verlies tegen NEC en het gelijkspel tegen Feyenoord niets meer behalen in deze competitie. Maar ik verwacht wel twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.”
Het is al de derde keer dit seizoen dat de reserves van beide clubs tegenover elkaar staan. Op maandag 13 augustus won FC Emmen 2 na een vroege tegentreffer van Rogier Benschop met 2-1, dankzij doelpunten van Cas Peters en Henk Bos.

Twee weken later, op maandag 27 augustus, kwamen de Zwollenaren opnieuw naar De Oude Meerdijk. De eindstand van 4-0 stond al bij rust op het scorebord, door doelpunten van Bos, Jafar Arias, Alexander Bannink en Emil Bijlsma.

“Zij spelen met veel wissels van het eerste, dat doen wij ook. Dat is een bewuste keuze geweest, na de winterstop. Het is voor ons belangrijk dat jongens die niet regelmatig in het eerste spelen, wel hun ritme houden. Dat heeft ons gebracht tot waar we nu staan. En nu moeten we het ook afmaken,” aldus Goedkoop. “Ik ben blij dat de aanvangstijd is veranderd. Nu kunnen er zo veel mogelijk supporters bij zijn. Ik hoop dat ze ons komen steunen.”

FC Emmen 2 – PEC Zwolle 2
Dinsdag 7 mei, 18:30 uur
De Oude Meerdijk

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!