Home Borger-Odoorn Opbrengst Anjeractie 100% naar eigen clubkas

Opbrengst Anjeractie 100% naar eigen clubkas

0
Opbrengst Anjeractie 100% naar eigen clubkas
In 2020 bestaat het Prins Bernhard Cultuurfonds 80 jaar en vindt de  75e Anjeractie plaats met een speciale digitale jubileumcollecte van vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 mei 2020. Dankzij de actie kan het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks veel culturele projecten steunen en projecten die bijdragen aan natuurbehoud. Verenigingen kunnen delen in de feestvreugde. Zij mogen deze keer niet de helft maar alles, dus 100% van de opbrengst, houden voor de eigen clubkas. Aanmelden is mogelijk tot 2 mei.

Anjeractie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe verstrekt jaarlijks vele bijdragen aan verenigingen en stichtingen voor allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Drenthe. Zo heeft het Cultuurfonds het afgelopen jaar ook in onze gemeente diverse kleine en grote projecten ondersteund. In totaal was daarmee in Drenthe een bedrag gemoeid van circa € 416.000,–.
Al dit geld is beschikbaar mede dankzij loterijen en legaten, maar ook dankzij de opbrengst van de jaarlijkse collecte, de Anjeractie. In tegenstelling tot voorgaande jaren mogen de verenigingen deze keer de hele opbrengst houden.

Aanmelden
Door de situatie rondom het coronavirus mag er niet fysiek gecollecteerd worden. Mobiel collecteren is een goed alternatief. Verenigingen die belangstelling hebben voor de collecte kunnen zich aanmelden tot 2 mei aanstaande bij de coördinator van de Anjeractie in onze gemeente Margret Pruim. Zij is telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0591-685415 of via e-mail m.pruim@emmen.nl

Uitstel uitreiking Groene Anjer Prijs
Vanwege de maatregelen rondom de Coronacrisis gaat de geplande uitreiking op 25 juni 2020 van De Groene Anjer Prijs niet door. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe beraadt zich op een nieuwe datum in het voorjaar van 2021. Zodra deze datum bepaald is brengen wij u op de hoogte.

Meer informatie over de Anjeractie is te vinden op www.anjeractie.nl

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!